Stephen King: Se

Se

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Jok’ikinen pelkää jotakin ja lapsuudessa sitä vielä uskoo, että pelätty asia voi olla totta. Näistä oivalluksista Stephen King on rakentanut yhden primitiivisimmistä kauhuromaaneistaan Se. Jopa nimi on pelottava, olio tai mörkö antaa osviittaa jonkin tyyppiseen hahmoon, mutta SE voi olla mitä tahansa.

Se on kaksiosainen ja kirjaa onkin myyty Suomessa kahtena niteenä (vuonna 2017 ilmestynyt uusi painos on yksissä kansissa). Ensimmäisessä osassa hyljeksityt ja kiusatut lapset pitävät yhtä ja taistelevat pahaa vastaan. Toisessa osassa lapset ovat kasvaneet aikuisiksi ja paha on palannut.

King on enimmäkseen kauhukirjailija, mutta Kingin vahvuutena ovat myös henkilöt ja henkilökemiat. King ei aloita kauhusta, vaan päätyy siihen pikkuhiljaa. Onkin yllättävää, kuinka oma lapsenmieli uppoutuu kirjaan mukaan. Sen luettuaan katsoo jokaista klovnia aivan uusin silmin. Jokainen löytää tästä kirjasta jotain pelottavaa tai sitten ei pelkää mitään.

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...