John Dickson Carr ja Adrian Conan Doyle: Seitsemän piipun arvoitukset

Osta kirja itsellesi

Sir Arthur Conan Doylen poika Adrian Conan Doyle lyöttäytyi yhteen kultaisen kauden dekkarimestari John Dickson Carrin kanssa kirjoittaakseen jatkoa Sherlock Holmesin seikkailuille. Kokoelma ilmestyi jo 1954, eli se on varhainen esimerkki muiden kuin Sir Arthurin kirjoittamista Sherlock Holmes -tarinoista. Carr on kirjoittanut virallisen Conan Doyle -elämäkerran, joten sikälikin asiantuntijasta on kyse.

Kokoelman ideana on laajentaa alkuperäisissä Holmes-tarinoissa sivumennen mainittuja tapauksia täyteen mittaan, mutta Wikipedian mukaan tämä ei aivan toimi, eli alkuperäisiä viittauksia on täytynyt lainailla vähän valikoivasti.

Tuttuja kuviot yhtä kaikki ovat. Holmes on oma itsensä, Watson taas esittää idioottia antaakseen mestarinsa loistaa – luulisi Watsoninkin jossain vaiheessa tottuneen siihen, miten Holmes tekee uusista asiakkaista päätelmiä ensisilmäyksellä, mutta ei, niin vain Watson joka kerta äimistyy kuin näkisi Holmesin kyvyt ensimmäistä kertaa.

Mainioita tapauksia, siis, ja kirjoittajapari on pysynyt aivan tarpeeksi uskollisena alkuperäiselle tyylille. Jos Sherlock Holmesin edesottamuksista nauttii ja Kootut kertomukset on läpi luettu, Seitsemän piipun arvoitukset (kirjan kannessa tosin lukee Seitsemän piipun mysteerit) tarjoaa muutaman Holmes-mysteerin lisää luettavaksi.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...