John Dickson Carr ja Adrian Conan Doyle: Seitsemän piipun arvoitukset

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Sir Arthur Conan Doylen poika Adrian Conan Doyle lyöttäytyi yhteen kultaisen kauden dekkarimestari John Dickson Carrin kanssa kirjoittaakseen jatkoa Sherlock Holmesin seikkailuille. Kokoelma ilmestyi jo 1954, eli se on varhainen esimerkki muiden kuin Sir Arthurin kirjoittamista Sherlock Holmes -tarinoista. Carr on kirjoittanut virallisen Conan Doyle -elämäkerran, joten sikälikin asiantuntijasta on kyse.

Kokoelman ideana on laajentaa alkuperäisissä Holmes-tarinoissa sivumennen mainittuja tapauksia täyteen mittaan, mutta Wikipedian mukaan tämä ei aivan toimi, eli alkuperäisiä viittauksia on täytynyt lainailla vähän valikoivasti.

Tuttuja kuviot yhtä kaikki ovat. Holmes on oma itsensä, Watson taas esittää idioottia antaakseen mestarinsa loistaa – luulisi Watsoninkin jossain vaiheessa tottuneen siihen, miten Holmes tekee uusista asiakkaista päätelmiä ensisilmäyksellä, mutta ei, niin vain Watson joka kerta äimistyy kuin näkisi Holmesin kyvyt ensimmäistä kertaa.

Mainioita tapauksia, siis, ja kirjoittajapari on pysynyt aivan tarpeeksi uskollisena alkuperäiselle tyylille. Jos Sherlock Holmesin edesottamuksista nauttii ja Kootut kertomukset on läpi luettu, Seitsemän piipun arvoitukset (kirjan kannessa tosin lukee Seitsemän piipun mysteerit) tarjoaa muutaman Holmes-mysteerin lisää luettavaksi.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...