Briitta Hepo-oja: Siilin kuolema

Siilin kuolema

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Nelilapsisen perheen isä ajaa siilin päälle mökkimatkalla. Arttu, joka on muukalainen jopa omassa perheessään, ottaa asian raskaasti. Jokin menee rikki Artun sisällä ja tunnemyrskyjä riittää, joita lähimmäisten on vaikea ymmärtää. Hyvän keskiluokkaisen perheen kuuluu tunnetusti tienata ja lisääntyä, mutta niin ne lapset osaavat yllättää kun tutut arvot ja periaatteet eivät kohtaa.

Siilin kuolema on lämminhenkinen ja huumorintäyteinen esikoisteos. Elämä on rankkaa, muun muassa siksi, että sitä on vaikea käsittää – jotkut ovat arvoituksia jopa itselleen. Elämässä tulee eteen vaiheita, jolloin täytyy pohtia itseään ja mihin sitä onkaan menossa. Teini-ikä on yksi vahvimmin vaikuttavista kypsymisen kausista. Mutta oli millainen tahansa, maailmasta löytyy samanhenkistä porukkaa, joiden kanssa voi taistella maailmaa vastaan.

Siilin kuolema kuuluu ehdottomasti yläasteen lukulistoille, mutta voin suositella kirjaa myös, jos on koskaan tuntenut olevansa erilainen tai toisin sanoen – rajoitettu painos.

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 240 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...