Arttu Tuominen: Silmitön

Silmitön

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Rikoskirjailija Arttu Tuominen on julkaissut täsmällisesti kirjan vuodessa. Hänen Labyrintti-sarjansa, jonka aiemmat osat ovat Muistilabyrintti (2015) ja Murtumispiste (2016), täydentyy nyt uudella kirjalla, Silmitön.

Siinä entinen poliisi Janne Rautakorpi palkataan Porin poliisilaitokselle konsultiksi tutkimaan kunnallispoliitikko Karo Järvelän murhaa; Järvelä on löytynyt merestä silmät päästä kaivettuina. Hän oli ympäristöaktivistien ja kalastajien kanssa vastustanut Solumare Oy:n hanketta, jossa on tarkoitus ruopata Porin edustalta merisoraa.

Alusta asti tuntuu varmalta, että Järvelän murha liittyy tähän ympäristölle vahingolliseen hankkeeseen, mutta miksi murhan uhrista on tehty silmätön? Onko hän kenties nähnyt jotain, mitä ei olisi pitänyt? – Rautakorpi saa tutkimuksissaan avukseen yllättäen Greenpeace-aktivistin Venla Jokisen, joka on juuri vapautunut venäläisestä vankilasta kiivettyään öljynporauslautalle.

Silmitön muistuttaa kovastikin rakenteeltaan Tuomisen aiempia kirjoja: rikokseen osallisia tai sellaisiksi epäiltyjä kuvataan kirjan alussa laveasti; osansa tästä kuvailusta saavat myös eräät poliiseista, etupäässä tietysti Rautakorpi, joka kärsii kroonisista kivuista ja pitkittyneestä surureaktiosta vaimonsa ja tyttärensä kuoleman jälkeen.

Henkilökuvaus on oikein taitavaa ja vivahteikasta. Sitten kirjan lopussa on hurja toimintaosa, jossa ei todellakaan vauhtia ja actionia puutu.

Kyllä Tuominen on minusta kehittynyt kirjailijana teos teokselta, ja odotan mielenkiinnolla sarjan päättävää neljättä osaa, jonka pitäisi ilmestyä syksyllä 2018.

Tuija

Olen Tuija ja kirjat ovat kuuluneet olennaisesti elämääni jo yli 50 vuoden ajan. Työurakin sijoittui kirjastoihin, joten lapsuuden haave kirjojen ympäröimästä elämästä on toteutunut. Rakastan laatukirjallisuutta, tyttökirjoja ja hyviä dekkareita. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 290 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...