Marutei Tsurunen: Sinisilmäinen samurai : suomalaisella sisulla Japanin senaattiin

Osta kirja itsellesi

Marutei Tsurunen syntyi Martti Turusena, köyhän perheen poikana, Pohjois-Karjalassa Jaakonvaarassa. Hänen unelmanaan oli päästä lähestyssaarnaajaksi Afrikkaan, mutta kohtalo johdattikin hänet lähestystyöntekijäksi Japaniin. Vuosien saatossa hän muuttui niin japanilaiseksi kuin suomalainen voi. Hän tuli tunnetuksi ensimmäisenä länsimaalaisena, joka pääsi mukaan japanilaiseen politiikkaan ensin kunnallistasolla ja myöhemmin valtakunnan tasolla.

Marutei Tsurunen muistelee elämäänsä kirjassa, joka on jaettu viiteen osaan. Ensimmäisessä osassa kerrotaan hänen vaiheistaan matkalla Jaakonvaarasta Japaniin. Toisessa osassa hän kokee perheen sisäisiä ristiriitoja pyrkimyksissään japanilaiseksi. Kaksi seuraavaa osaa kertovat hänen vaalikamppailuistaan ja viimeisessä osassa hän pohtii japanilaisuuttaan ja suomalaisuuttaan.

Kaiken kaikkiaan kirja on mukavaa luettavaa japanilaisuudesta kiinnostuneelle. Se valottaa japanilaisen kulttuurin ja politiikan kiemuroita Tsurusen vaiheiden kautta.

Mari

Turussa asuva sudeettisavolainen Mari on kansatieteestä valmistunut miltei kaikkiruokainen bibliofiili. Kaikkein lähinnä sydäntä ovat elämänkerrat, sarjakuvat sekä spefi. Minua voi stalkata netissä oikealla nimelläni ja nimimerkin Seregi eri variaatioilla. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...