Eva Frantz: Sininen huvila

Sininen huvila

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Monet jännityskirjallisuuden ystävät valittavat, että nykyjännärit ovat kaikki pelkkää raakuuksilla retostelua, verta ja suolenpätkiä kirjallisessa muodossa. Tuntuu kuin kirjailijat kilpailisivat siitä, kuka keksii mielikuvituksellisimman tavan pilkkoa ihminen, parhaimmillaan useampikin, ennen kuin sata sivua on täynnä. Nyt kevyempiä jännäreitä kaivanneille on kuitenkin tarjolla uusi, tutustumisen arvoinen sarja, jonka päähenkilönä on poliisi Anna Glad.

Sininen huvila alkaa vetävästi, kun kaksi nuorta ajaa pienen pojan päälle keskellä yötä. Nuoret lähtevät saattamaan poikaa kotiin ja löytävät hänen äitinsä makaamasta keittiön lattialla verilammikossa. Pojan äiti on suosittu lifestyle-blogisti, joka kuvaa täydellistä elämäänsä Sinisessä huvilassa.

Pahoinpitelyn selvittäminen käy hankalaksi, kun käy ilmi, että blogi on houkutellut puoleensa paitsi faneja myös vihaajia, eikä blogistin lähipiiriäkään voi sulkea pois epäiltyjen joukosta. Oikeassa elämässä kun kaikki ei olekaan yhtä seesteisen kaunista kuin mitä blogi antaa ymmärtää, eikä huvila itsessäänkään ole täysin salaisuuksia vailla.

Täydellistä ei ole myöskään tapausta tutkivan Anna Gladin elämä. Päähenkilö kamppailee vaikeuksissa olevassa avoliitossa ja ihastuu tutkimuksen edetessä poliisikollegaan. Gladia voisikin verrata Anna Janssonin Maria Werniin, jonka yksityiselämä on Janssonin kirjoissa välillä rikoksiakin mielenkiintoisempaa. Tähän on pyritty myös Sinisessä huvilassa, siitä kertoo jo dekkarisarjalle annettu luonnehdinta cozy crime, jännitystä sopivasti hömpällä höystettynä!

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 300 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...