Torgrim Eggen: Sisustaja

Osta kirja itsellesi

Sigbjørn Lunde on menestyvä kolmekymppinen sisustusarkkitehti, joka muuttaa uuteen isoon asuntoon avovaimonsa kanssa. Sigbjørnin suunnitellessa oman asuntonsa sisustusta hän saa muutamia isoja toimeksiantoja, jotka takaavat hänelle töitä pitkäksi ajaksi eteenpäin. Pääprojektiksi nousee rikkaan yritysjohtajan vastikään hankkima omakotitalo, jonka sisuskalut Sigbjørn pääsee suunnittelemaan aivan alusta alkaen kokonaan.

Sigbjørnin ja hänen puolisonsa yläkerrassa asuu mauton ja tyylitön Sylvia, joka täyttää kotinsa erilaisilla pikkuesineillä ja uskoo monenlaiseen hömppään. Vähitellen Sigbjørn kehittää itselleen Sylviasta todellisen pakkomielteen niin henkisessä kuin fyysisessäkin mielessä. Koska Sigbjørnin puoliso viettää työnsä vuoksi paljon aikaa matkoilla, pääsee Sigbjørnin ja Sylvia suhde kehittymään vaarallisenkin pitkälle, kohti vääjäämätöntä loppuaan. Kirjan tarina alkaa viileän ironisena, mutta äkkiä kirjan puolenvälin paikkeilla sävy muuttuu jopa hieman pelottavaksi, kun alkaa käydä selväksi, että Sigbjørnillä ei ole kaikki aivan kohdallaan.

Norjan suosituimpiin nykykirjailijoihin kuuluvan Torgrim Eggenin ensimmäinen suomennettu teos Sisustaja vetää mukanaan muotoilun ja designin tyylikkääseen maailmaan. Sisustaja toimii tarinansa lisäksi myös hyvänä johdantona moniin taidehistorian ilmiöihin ja ajatuksiin — erityisesti funktionalismin ajaton ja objektiivinen kauneus ja Mies van der Rohen pelkistetty tyyli korotetaan suurimpaan arvoon. Eggen kirjoittaa hyvin ja kiinnostavasti. Sisustajaa voi hyvin suositella kaikille city-ihmisille, joille feng shui on tärkeämpää kuin mikään muu.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää jalkapallosta, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

2 kommenttia

  1. Luin kirjan jo useampi vuosi sitten, mutta tämä on kyllä yksi niitä teoksia, jotka todella jäivät mieleen. Ihanan kamala ja selkäpiitä riipivä teos, jossa on sisustamisesta ja designista kiinnostuneelle lukijalle ihanan paljon nautiskeltavaa myös siltä saralta!

  2. Aivan loistava vinkkaus! Eggen on yksi lempikirjailijoistani, suosittelen myös muita teoksia…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...