Anna Karolina Larsson: Sinulle ei jää ketään

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Viime aikoina lukemissani dekkareissa on tuntunut olevan erityisen paljon rikoksia lapsia kohtaan – Katarina Wennstamin Kivisydämessä tutkittiin vauvan pahoinpitelytapausta ja Samuel Bjørkin Minä matkustan yksin ­-kirjassa sarjamurhaaja vaani kuusivuotiaita tyttöjä. Anna Karolina Larssonin uuden kirjan avausrikos on sitten näitäkin paljon vastenmielisempi: 35-vuotias Nina on ilmeisestikin käyttänyt huumausainemarkkinoiden uutuutta MDPV:tä, jonka vaikutuksen alaisena hän surmaa ja syö oman tyttärensä. Jos tämä on aivan liikaa ja kenellepä ei olisi, niin on todettava, että ihan yhtä kamalia rikoksia kirjassa ei sitten enää tapahdu ainakaan lapsille. Keski­-ikäinen vaimo kylläkin tappaa miehensä ja keittää tämän kattilassa laakerinlehtien kera, mutta kovin tarkasti sitä ei kuvailla, ja olemmehan tottuneet jo Uhrilampaisiinkin

Olen aika paatunut kauhuelokuvien ja rikoskirjojen kuluttaja, mutta kannibalismi on aina ollut minullekin luotaantyöntävä aihe. Luin kuitenkin tämän kirjan loppuun, aluksi kai lähinnä velvollisuudentunteesta, mutta kyllähän se sitten alkoi viedä mukanaan jonkin verran. Paviaanivarkaus­-kirjasta tuttu Amanda Paller alkaa tutkia MDPV-­juttua yhdessä työtoveriensa kanssa. Viime kirjan jälkeen Amanda on saanut kaksoset ja elää yksinhuoltajan kiireistä elämää, mutta sekään ei ole esteenä, kun hän päättää soluttautua jugoslavialaismafiaan saadakseen huumekaupasta tarkempaa tietoa.

On pakko sanoa ettei tämä kirja ollut mikään huippunautittava jännäri, vaikka luinkin sen loppuun epämiellyttävästä alusta huolimatta. Tarinan uskottavuus natisee liitoksissaan, eikä Amanda oikein onnistu herättämään sympatioitani. Olihan juoni kuitenkin jännittävä, joten lienee sopiva hardcoren ystäville.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Tuija

Olen Tuija ja olen suhtautunut intohimoisesti kirjoihin ja lukemiseen jo yli 50 vuoden ajan. Myös työni on kirjojen parissa puurtamista, sillä toimin tietopalveluneuvojana Tampereen yliopiston kirjastossa. Luen mieluiten kaikkea laatukirjallisuutta dekkareita ja tyttökirjoja unohtamatta. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...