Alessandro Barbucci ja Giovanni Di Gregorio: Sisarukset Grémillet : 2. Cassiopéen ihastus

Cassiopéen ihastus

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kesällä luin Alessandro Barbuccin ja Giovanni di Gregorion Sisarukset Grémillet -sarjakuvatrilogian ensimmäisen osan Sarahin uni. Sen pohjalta oli ilmiselvää, että jatko-osatkin piti laittaa kirjastosta varaukseen. Suunnilleen kohderyhmään osuva tyttäreni piti edellisestä osasta ja minustakin se oli kaunis ja viehättävä (vaikka W.I.T.C.H.-nostalgiasta ei minun kohdallani lisäpisteitä tullutkaan).

Toinen osa jatkaa samaa rataa. Tarina sijoittuu tällä kertaa kesälomareissulle mummon luokse. Pääosaan nousee nyt siskoksista Cassiopée, joka jättää kaupunkiin taakse poikaystävänsä. Mummon luona on tuttuja paikallisia poikia, muun muassa kovasti flirttaileva Olivier. Cassiopéen tunteet ovat nopeasti solmussa, kun poikaystävä ei vastaa kirjeisiin ja Olivier puolestaan huomioi Cassiopéeta liiaksikin.

Siinä sivussa ihmetellään rauniokirkon kummittelua ja mummon huonomuistisuutta. Onko mummo menettämässä muistinsa täysin? Kuka soittaa kelloja rauniokirkossa yöaikaan? Sisarusten tutkimukset vievät heidät vanhojen tarujen pariin. Nykypäivän sydänsurut löytävät vastineensa entisajasta ja Cassiopée joutuu valintojen äärelle.

Titta ihasteli arviossaan ensimmäisen osan taianomaista kuvitusta, mutta ihmetteli tarinan arkisuutta ja jäi miettimään, nousevatko fantasiaelementit tulevissa osissa suurempaan rooliin. Nyt toisen osan lukeneena on todettava, että vaikka rauniokirkossa vähän kummitteleekin, aika arkinenhan tämäkin tarina on, vaikka hyvin sympaattinen onkin. Barbuccin kuvitus on edelleen upeaa, puitteet ovat lumoavan, satumaisen kesäiset.

Ei siis lainkaan hullumpi juttu. Ei mitään ikimuistoista; en ostaisi omaksi. Kirjastosta lainattuna tämä on kuitenkin oikein lukemisen arvoinen ja Lucillesta kertova kolmas osa menee varaukseen kyllä heti, kunhan se vain kirjaston luetteloon päätyy.

Esimerkkisivu Cassiopéen ihastus -sarjakuvasta

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 286 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...