Reijo Mäki: Slussen

Osta kirja itsellesi

Suomalaisen dekkarikentän kenties suosituin tähti Reijo Mäki on tullut suurimmaksi osaksi tutuksi Vares-sarjastaan. Slussen ei ole kuitenkaan osa sitä, vaan Slussenin päähahmona toimii Sakari Roivas. Roivaskaan ei ole tuntematon Mäen todelliselle fanille, sillä hahmo esiintyi aikaisemmin Liian kaunis tyttö ja Kruunun vasikka romaaneissa.

Nämä kolme teosta muodostavat etäisesti sarjan, mutta perus dekkariperinteitä kunnioittaen sarjan osat ovat niin itsenäisiä, ettei aikaisempien kirjojen lukeminen ole tarpeen. Kirjan juoni on suhteellisen suoraviivainen: Tukholmassa on murhaaja, joka etsii vaaleahiuksisia naisia. Rikosylikonstaapeli Sakari Roivas puolestaan on osa erikoisryhmää, joka murhaajaa jäljittää.

Slussen lienee kirjailijan irtiotto Vareksen hahmosta. Roivas on monessa mielessä juuri Vareksen vastakohta, hän on nuhteeton poliisi, joka toimii osana virkakoneistoa. Toki hänellä on ollut alkoholiongelma, mutta sekin on taaksejäänyttä elämää.

Reijo Mäki on raudanluja ammattilainen. Tukholma on mielenkiintoinen maisemanvaihdos ja se tuntuu romaanissa uskottavalta. Valitettavasti Roivas ei oikein hahmona iske itseeni. Renttumaisen Vareksen yhteyteen on Mäellä tavallisesti helppoa sijoittaa tilannekomiikkaa. Samaan ei pystytä Roivaksen kanssa.

Reijo Mäkeä on tarjolla lisää tänä keväänä, sillä Otavan julkaisulistassa on Mäen kirja Hot Dog. Tämä puolestaan jatkaa Vareksen tarinaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.