Carbone ja Gijét: Soittorasia : 1, Pandorientin maailma

Soittorasia 1

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Isänsä kanssa asuva kahdeksanvuotias Nola elää vaikeita aikoja. Hiljattain kuollut äiti painaa mielessä, mutta sitten asiat saavat kummallisen käänteen. Nola saa synttärilahjaksi äidilleen kuuluneen pyrypallolta näyttävän soittorasian. Tämän lasikuulan sisältä löytyvä maailma on kuitenkin aivan oikea, ja pallon sisältä kuuluva yllättävä avunpyyntö johdattelee Nolan nopeasti seikkailuun Pandorientin maailmaan.

Esimerkkisivu sarjakuvasta

Rinnakkainen maailma ei ehkä ole maailman omaperäisin lähtökohta, mutta mitäpä siitä jos tarina toimii. Gijétin kuvittama Pandorient näyttää värikylläisen upealta ja maailmaa kansoittaa mitä kummallisemman näköiset otukset. Tässä ensimmäisessä osassa tarina pysyy vielä suhteellisen pienimuotoisena: Nola saa tietää, että myös hänen äitinsä vieraili aikoinaan Pandorientissa, ja nyt äidin yhtäkkiä sairastunut ystävä pyytää apua. Tarinassa heitellään kuitenkin kiitettävästi vihjeitä paljon suurempiin kuvioihin. Mikä oikein oli Nolan äidin suhde Pandorientin maailmaan ja mikä tätä kaunista maailmaa oikein riivaa? Selväksi nimittäin tulee, että Pandorient saattaa näyttää vaarattomalta paikalta, mutta ensivaikutelma on pettävä.

Ensimmäinen osa aloittaa siis oikein lupaavasti ja Carhonen käsikirjoitus sisältää lukuisia jännittäviä yksityiskohtia, joita Gijétin kuvitus tukee hienosti. Tulee olemaan kiinnostavaa nähdä mihin suuntaan tarina lähtee tästä kehittymään.

Pakko sanoa, on kyllä hienoa nähdä, miten tällaista nuorille suunnattua laadukasta seikkailusarjakuvaa tulee yhä enemmän suomeksi. Kiitokset siitä Egmontille! Nykyäänhän sarjakuvaharrastus on yhä enemmän aikuisten heiniä, mutta mistäpä ne tulevaisuuden sarjakuvanlukijat tulevat jos heille ei ole tarjolla mitään, mikä johdattelisi sarjakuvien pariin? Tosin sanottakoon, että laadukkaassa lasten- ja nuorenkirjallisuudessa on toki se piirre, että niitä voi suositella aikuisillekin – niin tässäkin tapauksessa. Toivoa sopii, että tämäkin laatusarjakuva löytää lukijansa ja, että jatko-osia ei jouduta odottamaan liian kauan.

Esimerkkisivu sarjakuvasta

Titta Lindström

Titta Lindström on graafinen suunnittelija ja kuvittaja, joka haluaa sarjakuvien valloittavan maailman. Siinä sivussa tulee luettua myös kaikenlaista muuta kirjallisuutta, josta tietokirjallisuus erityisesti herättää uteliaisuuden: voi kun olisikin mahdollista tietää kaikesta kaikki! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 294 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...