Mikaela Strömberg: Sophie

Sophie

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Sophie kertoo henkilöstä, joka jää mieleen. Kun lukee tätä kirjaa, herää halu saada tietää lisää Sophie van Behsestä, joka syntyi pappisperheeseen, jossa oli paljon muitakin lapsia. Sophie oli hovineitonakin, tutustui sinä aikana Aleksanteri II ja heillä oli suhde, josta Sophie tuli raskaaksi.

Ei kiva! Sophie naitettiin hollantilaiselle Engbertus Jansenille, joka oli kova liikemies, mutta sotki asiansa niin, että oli lähdettävä Pietarista Suomeen. He asettuivat Lapinjärvelle. Lapsia tuli viisi. Mitä ilmeisemmin esikoinen oli saanut alkunsa jo hovissa…

Mikaela Strömberg on kirjoittanut erittäin kivaan tyyliin tämän kirjan. Se ei selittele eikä kaunistele, vaan kertoo aika lailla omintakeisesti Sophien elämästä. Nimenomaan se tekee tästä kirjasta kiehtovan.

Sophie ei pidä miehestään Jansenista, eikä kyllä lukijakaan. Engbertus Jansen on aika lailla viinaan menevä ja Sophie ottaa ohjat käsiinsä ja hoitaa perheen ja elatuksen. Välillä annetaan ymmärtää, että Sophiella olisi suhteita, mutta jos näin on, sen kyllä ymmärtäisi.

Sophie on romaani, mutta se perustuu Sophieen, joka on oikeasti elänyt vuosina 1828–1886. Tämä kirja tutustuttaa meidät ihmiseen, jonka olisi voinut haluta tavata.

Kerta kaikkiaan tutustumisen arvoinen kirja!

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kinin haastattelu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...