Paola Antista ja Sylvia Douyé: Sorceline : Kryptoeläintieteen alkeet

Sorceline : Kryptoeläintieteen alkeet

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Sorceline on nuori oppilas, joka on hädin tuskin kerennyt alkoittaa opintonsa Vorninsaaren kryptoeläintieteen kurssilla, kun alkaa tapahtua kummia. Ensin koulun pihalta löytyy gorgoni tajuttomana, ja pian koulun oppilaat alkavat kadota yksi toisensa jälkeen. Liittyvätkö omituisesti käyttäytyvät keijut tapauksiin, vaiko sittenkin koulussa oleskeleva vampyyri? Sorcelinella ja hänen ystävillään on pian täysi työ selvittää mikä tai ketkä ovat vaarallisten tapahtumien taustalla.

Sylvia Douyén käsikirjoitus osoittautuu kiinnostavaksi, vaikkakaan ei erityisen omaperäiseksi. Sorcelinen käymä koulu on arkkitehtuurinsa ja koulupukujensa ansiosta kuin köyhän miehen Harry Potterista, ja sarjakuvan aihe ylipäätään tuo mieleen Potterversumiin sijoittuvan Ihmeotukset ja niiden olinpaikat. Onhan kryptoeläintieteessä kyse myyttisten eläinten tutkimuksesta, joiden olemassaolosta ei ole olemassa oikeaa tieteellistä tutkimusaineistoa. 

Itseäni hieman hiersi käsikirjoituksessa myös sen suoraviivaisuus. Olkoonkin nuorille suunnattu sarjakuva, mutta hahmojen syventämisen voisi tehdä hienovaraisemmin. Nyt Sorceline on tuskin kerennyt pulpettiinsa istua, kun häneen jo rakastutaan, ja oppilaat ovat välittömästi vakuuttuneita hänen nerokkuudestaan. Se, että päähenkilö on poikkeushenkilö, ei tietysti itsessään ole mitenkään paheksuttava kerronnallinen ratkaisu, mutta jonkinlaista pehmustamista olisin kerrontaan kaivannut. Töksäyttelevä dialogi tuntuu välillä kömpelöltä. Itse tarinan mysteeri ei kuitenkaan ole huono, joten saa nähdä josko kerronnan rosoiset kulmat hieman pehmenevät tulevissa osissa.

Se mikä tässä ensimmäisessä osassa erityisesti toimii on Paola Antistan hieno, ilmeikäs kuvitus ja Lowenaelin tunnelmallinen ja pätevä väritys. Tyylillisesti lopputulos hieman muistuttaa Sisarukset Gremillet -sarjakuvien kuvitusta, vaikkei ehkä ihan samalle tasolle pääsekään. Uskoisin siis, että kohdeyleisölleen Sorceline uppoaa varsin hyvin, nuoria tuskin haittaa tarinan hieman kliseinen ja suoraviivainen alku samalla tavalla kuin minua vanhempana lukijana.

Tällä hetkellä toteaisin, että mikäli etsinnässä on sarjakuva, jossa on omituisia otuksia ja myysteerien selvittämistä kouluympäristössä, toistaiseksi voiton tässä kamppailussa vie Mari Luoman erinomainen Romeo & hirviöt. Sorcelinen tulevat osat näyttävät onko sarjakuvassa aineksia enempään. On ihan mahdollista että on, sen verran paljon suitsutusta tämä sarjakuvasarja näyttää kotimaassaan Ranskassa saaneen osakseen.

Esimerkkisivu sarjakuvasta

Titta Lindström

Titta Lindström on graafinen suunnittelija ja kuvittaja, joka haluaa sarjakuvien valloittavan maailman. Siinä sivussa tulee luettua myös kaikenlaista muuta kirjallisuutta, josta tietokirjallisuus erityisesti herättää uteliaisuuden: voi kun olisikin mahdollista tietää kaikesta kaikki! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...