Haruki Murakami: South of the Border, West of the Sun

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tällä kertaa ei kannata odotella yliluonnollisia elementtejä. Haruki Murakami kertoo sen tavallisen tarinan miehen kolmenkympin kriisistä. Kirjan päähenkilö Hajime on kouluvuosinaan yksinäinen, harvinainen ainoa lapsi. Hän kohtaa tytön, Shimamoton, toisen ainoan lapsen, jonka kanssa Hajime ystävystyy syvästi. Hajimen ja Shimamoton tiet kuitenkin eroavat.

Hajime elää elämäänsä — yliopistovuodet, työelämän tylsyys, uusi rakkaus ja lopulta menestys jazzbaarin omistajana. Nyt yli kolmekymppistä Hajimea vaivaa kuitenkin tietty tyhjyys, elämästä puuttuu jotain olennaista, vaikka töissä meneekin hienosti ja perhe-elämäkin kukoistaa. Sitten kuvioihin palaa Shimamoto…

Tavallinen tarina, siinäkin mielessä, että henkilöhahmot ovat muita Murakamin kirjoja lukeneille tuttuja. Hajime on Murakamin vakiomies, jollainen esiintyi Norwegian Woodissakin. Shimamoto taas on Murakamin tavanomainen mystinen nainen — vähän kuin Norwegian Woodin Naoko. Tutulta siis tuntuu, mutta tuntukoot, sen verran kauniisti Murakami taas kirjoittaa. Tekstissä on voimaa ja kauneutta.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 276 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...