Ken MacLeod: Tähtijaosto

Osta kirja itsellesi

Ken MacLeodin ensimmäinen teos oli varsin vakuuttava aloitus. Tähtijaosto on jännäri maailmasta, jossa rauhanprosessi on vaarallisempi kuin sota, jonka se lopettaa. Tarina sijoittuu lähitulevaisuuden Englantiin, joka on balkanisoitunut sirpaleisiksi minivaltioiksi, jotka kilpailevat keskenään.

Kirjan päähenkilöinä pyörii mielenkiintoinen kolmikko. Moh Kohn on palkkasoturi, jolla on vaarallisia muistoja menneistä ja trotskilainen agenda. Janis Taine on tiedemies, joka tutkii muistilääkkeitä ja saa siitä hyvästä peräänsä teknologianvastaiset terroristit ja tieteen kehitystä hillitsevät Stasis-agentit. Jordan Brown on teini-ikäinen ateisti, joka asuu ahdistavan uskonnollisessa yhteisössä ja tekee osakekauppoja.

Ympärillä tapahtuu, kun Uuden tasavallan armeija kokoaa lopullista offensiiviaan, mystinen Tähtijaosto kerää voimiaan ja ympärillä taantumuksen voimat vastustavat vallankumouksellisia. Kirjan taustamusiikiksi sopisi hienosti Kansainvälinen, sen verran kirjassa on radikaaleja vasemmistolaisryhmittymiä ja vallankumouksellista politiikkaa.

Brittipolitiikan ja vasemmistolaisten liikkeiden tuntija saa tästä kirjasta varmasti enemmän irti, mutta näinkin Tähtijaosto oli oivallinen scifi-seikkailu erittäin mielenkiintoisessa maailmassa. Tarinassa riittää käänteitä ja scifistisiä kuvioita, mutta samalla MacLeod väistelee pahimmat kliseet ja onnistuu luomaan kiinnostavia päähenkilöitä. Myös pahikset ovat onnistuneita ja moniulotteisia hahmoja, joilla on poliittisia mielipiteitä ja motiiveja toiminnalleen.

Tarina jatkuu tästä kahteen suuntaan. Fall Revolution -sarja jatkuu kirjoilla The Stone Canal ja The Cassini Division, The Sky Road on puolestaan eräänlainen rinnakkaisjatko.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...