Daniel Gilbert: Stumbling on Happiness

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tämä kirja ei ole pikaopas onnellisuuteen. Gilbert ei oikeastaan koskaan pääse siihen, mikä tekee ihmiset onnelliseksi, mutta selittää paljon sitä, miksi onnellisuuden tavoittelu on niin haastavaa. Syitähän löytyy, sillä ihmisen aivot ovat harvinaislaatuisista kyvyistään huolimatta ja toisaalta niiden vuoksi varsin hatara aparaatti.

Ihmisillä on ihmeellinen kyky kuvitella asioita, mutta samalla niin rajoittunut: sekä menneiden asioiden muistaminen että tulevien tuntemusten arviointi on sattuneista syistä hyvin vaikeaa. Gilbert luotaa psykologisen tutkimuksen nykytilaa ja selittää, mikä näitä mystisiä rajoituksia ihmisaivoihin luo. Kirja käy läpi hämmästyttävän määrän varsin hämmästyttäviä psykologisia kokeita ja kertoo paljon varsin mielenkiintoisia anekdootteja.

Kokonaisuutena teos on viihdyttävä, mutta siitä ehkä sittenkin puuttuu se innostavin syke, joka näissä populaaritiedekirjoissa parhaimmillaan on. Sittenkin, Stumbling on happiness on viihdyttävää luettavaa psykologiasta kiinnostuneille.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...