Daniel Gilbert: Stumbling on Happiness

Osta kirja itsellesi

Tämä kirja ei ole pikaopas onnellisuuteen. Gilbert ei oikeastaan koskaan pääse siihen, mikä tekee ihmiset onnelliseksi, mutta selittää paljon sitä, miksi onnellisuuden tavoittelu on niin haastavaa. Syitähän löytyy, sillä ihmisen aivot ovat harvinaislaatuisista kyvyistään huolimatta ja toisaalta niiden vuoksi varsin hatara aparaatti.

Ihmisillä on ihmeellinen kyky kuvitella asioita, mutta samalla niin rajoittunut: sekä menneiden asioiden muistaminen että tulevien tuntemusten arviointi on sattuneista syistä hyvin vaikeaa. Gilbert luotaa psykologisen tutkimuksen nykytilaa ja selittää, mikä näitä mystisiä rajoituksia ihmisaivoihin luo. Kirja käy läpi hämmästyttävän määrän varsin hämmästyttäviä psykologisia kokeita ja kertoo paljon varsin mielenkiintoisia anekdootteja.

Kokonaisuutena teos on viihdyttävä, mutta siitä ehkä sittenkin puuttuu se innostavin syke, joka näissä populaaritiedekirjoissa parhaimmillaan on. Sittenkin, Stumbling on happiness on viihdyttävää luettavaa psykologiasta kiinnostuneille.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...