Jean Hegland: Suojaan metsän siimekseen

Kansi: Suojaan metsän siimekseen

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Sisarukset Nell ja Eva asuvat vanhempiensa kanssa hieman eristyksissä, syvällä metsän siimeksessä. Kun yhteiskunta siellä jossain ympärillä hitaasti murentuu, ei muutosta melkein edes tajua. Kohtalon oikusta sisarukset jäävät orvoiksi, ja joutuvat kahdestaan kohtaamaan sen käsittämättömän tosiasian, ettei sellaisia asioita kuin lääkäriä, Harvardia tai balettiryhmiä ole enää olemassa.

Luonto puskee läpi sivistyksen ohueen kerrokseen rapisseista rakosista Nellin ja Evan elämään. Katto vuotaa, sähkögeneraattorista loppuu bensiini. Nell yrittää pärjätä lukemalla tietosanakirjaa, johon on koottu kaikki ihmiskunnan tietämys. Luonto on kuitenkin lopulta se turvallinen ja vastaanottavainen kumppani, joka ruokkii ja piilottaa sisarukset syliinsä.

Toimikoon tälle kirjalle suosituksena jo se, että se on onnistunut kaihertamaan mieltäni kaikki ne noin kymmenen vuotta, jotka edellisestä lukukerrasta ovat kuluneet. Kaikkien näkemieni ja lukemieni ihmiskunnan tuhon kuvausten joukosta se erottuu selvästi positiivisena ja toiveikkaana. Maailman lopusta — sellaisena kuin sen tänään tunnemme — olisi mahdollista selvitä. Liittoutumalla keskenään ja ympäristönsä kanssa ihmiskunta pärjäsi hyvin pitkään ilman sähköä, juoksevaa vettä ja teollisia elintarvikkeita.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 249 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...