Riitta Koskinen: Suomalainen kartano

Osta kirja itsellesi

Kirja esittelee kuusi suomalaista kartanoa: Fagervik, Teijon ruukkikartano, Lapila, Nuhjala, Mynämäen Saaren kartano ja Paddainen. Ne kaikki on rakennettu 1700-luvulla ja suunnittelijana toimi Turun kaupunginarkkitehti Christian Friedrich Schröder. Kartanoita esitellään sisältä ja ulkoa, arkkitehtuurin lisäksi on siis kerrottu myös puutarhoista.

Pohjana teokselle on toiminut Riitta Koskisen väitöskirja, jonka perusteella on tehty aihepiirin rajaus tähänkin kirjaan. Tavallaan olisin kuitenkin halunnut päästä tutustumaan useampaan rakennukseen, koska Suomessa on enemmänkin esittelemisen arvoisia kartanoita.

Tätä sopii suositella sekä arkkitehtuurista että puutarhataiteesta kiinnostuneille. Hyvien kuvien ansiosta pääsee tutustumaan paikkoihin paremmin. Oikeassa elämässä näistä ei taida mihinkään päästä käymään, sillä kaikki ovat yksityisomistuksessa.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...