Karoliina Korhonen: Suomalaisten painajaisia 2 : Lisää vähäsanaista vertaistukea

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Karoliina Korhosen Suomalaisten painajaisia on yksinkertainen sarjakuva. Itse asiassa en ole varma voiko sitä edes kutsua sarjakuvaksi, sillä jokainen sivu on oma kokonaisuutensa ja sisältää vain yhden kuvan. Tämä kuva kuvittaa yleensä varsin osuvasti lyhyttä toteamusta, joka jollain tavalla sivuaa suomalaisuutta. Aihepiireinä toimivat yleiset asiat, kuten matkustaminen, shoppailu tai vaikkapa kesä.

Kirjan toteamukset ovat uskomattoman tarkkoja. Yksi kirjan hienoimmista piirteistä on se, että Korhonen ymmärtää suomalaisuuden ytimen todella tarkasti. Jopa niin tarkasti, että minua lukiessani alkoi ihmetyttämään kuinka monet oivallukset koskivat suoraan minua. Esimerkiksi vieraiden ihmisten kanssa jonottamisesta tai matkustamisesta on löydetty monia hyviä huomioita. Tämän lisäksi Korhonen on onnistunut kuvaamaan myös muutamia suomalaisen hulluuden piirteitä, kuten ilmaisten ämpäreiden jonottamisen.

Sinällään kokoelma on varsin kevyttä lukemista ja toiminee välipalaksi suurempien teosten väliin. Pienen kokonsa puolesta se sopii myöskin matkalukemiseksi.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...