Phil Schwarzmann: How to Marry a Finnish Girl

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tämän kirjan takakannessa komennetaan, ettei kirjaa saa antaa suomalaisten luettavaksi. Just joo. Kirjoittaja Phil Schwarzmann on asunut Suomessa riittävän kauan tietääkseen, että suomalaista ei kiinnosta mikään muu yhtä paljon kuin se, mitä muut meistä ajattelevat.

Sitä lajia on luvassa, kun Phil kertoo Suomesta ja suomalaisista kaiken, jota suomalaiset eivät suostu kertomaan. Englanninkielisen kirjan kohdeyleisönä on näennäisesti ulkomainen mies, joka haluaa naimisiin suomalaisen naisen kanssa, mutta eiköhän tämä uteliaiden suomalaisten käsissä ensisijaisesti kulu.

Standup-koomikkonakin kunnostautunut Phil on kirjoittanut humoristisen kirjan, joka ruotii suomalaisten kummallisuuksia melko pinnallisesti, mutta enimmäkseen hauskasti. Paikoin kirja osuu todellakin nappiin, kuten mainitessaan suomalaisten lomakäytännön, jossa kaikki saavat 30 päivää kesälomaa, josta viisi päivää on pakko pitää lauantaina syystä, jota kukaan ei oikeasti ymmärrä.

Tätä lukiessani tulee mieleen, että lukisin oikeastaan erittäin mielelläni suomalaisen vastineen Kate Foxin oivallisesta Watching the English -kirjasta. Tämä kirja se ei ole, mutta yhden illan viihteenä How to Marry a Finnish Girl on hauskaa luettavaa. Kirja toimii hyvin myös lahjana Suomesta kiinnostuneille ulkomaalaisille tuttaville.

Pääseekö kirjan avulla naimisiin upean suomalaisnaisen kanssa? Se jää nähtäväksi. Phil itse ei ole vielä kymmenen vuoden jälkeen naimisissa suomalaisen tyttöystävänsä kanssa…

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...