Tiina Lymi: Susi sisällä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kun tartuin Tiina Lymin kirjaan Susi sisällä, en tiennyt mitä odottaa, mihin joudun. Tein sen nopeasti, keskellä yötä ja olin heti keskellä pyöritystä. Kirja nappasi minut kyytiin eikä päästänyt irti. Tiukasti olin koukussa ja jännittyneenä käänsin sivun toisensa jälkeen. Olin kuin vuoristoradassa: juuri kun luulee, että se oli tässä, lähteekin uusi kierros.

Susi sisällä kertoo pettämisestä, kaikessa raadollisuudessaan. Ihminen on susi. Vesan ja Tuulan avioliitto on niin mallikelpoinen, täynnä rakkautta ja toisen huomioimista ja välittämistä. Niin paljon, ettei se tunnu ihan aidolta. Eräänä päivänä kaikki kaatuu, kaikki romahtaa ja vie mukanaan monen ihmisen elämän. Syntyy mieletön sotku, jossa menee kaikki samaan soppaan sekaisin. Tuulan ystävä Sanna ja miehensä Mauri, Vesan ystävä Antero, Tuulan ja Vesan lapset Ansa ja Petteri.

Kuinka kaikki selviää vai selviääkö? Kuka voittaa ja kuka häviää? Kirja pitää otteessaan jännittävän hulvattomalla tavalla, joka aiheuttaa sellaisen lukukokemuksen, että jää pitkäksi aikaa hengästyttävän hyvä olo. Kirjan kieli on niin hyvä, että jouduin välillä lukemaan joitakin kohtia uudelleen.

Susi sisällä on Tiina Lymin esikoisnäytelmä, josta meidän lukevien iloksi saatiin kirjaversio.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 300 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...