Mauri Sariola: Susikosken ajojahti

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Suuren kartanon isäntä on kutsunut rikostarkastaja Olavi Susikosken viettämään hirvenmetsästysviikonloppua pienelle paikkakunnalle jonnekin Hämeen ja Uudenmaan rajaseuduille. Metsästysseurue koostuu paikallisen riistayhdistyksen väestä, ja onpa mukana kartanonherran nuori ja kaunis vaimokin, mikä on omiaan lisäämään jännitteitä seurueen kesken.

Kesken parhaan jahdin kuitenkin pyssyt paukkuvat vähän väärissäkin paikoissa, eikä uhreilta vältytä. Onneksi paikalla on jo valmiiksi ammattitaitoinen ja kuuluisa rikosekspertti. Susikoski löytää surmatyön tapahtumapaikalta pienen ja omituisen esineen, joka selvästikään ei metsään kuulu, mutta jonka mahdollista roolia koko jutussa hän joutuu pohtimaan pitkään. Ja juuri, kun Susikoski alkaa päästä jyvälle tapahtumista, joutuu hän itsekin kirjaimellisesti jyvälle…

Susikosken ajojahti kuuluu Mauri Sariolan dekkarisarjan tuotteliaimpaan vaiheeseen, jolloin kirjoittaminen tuntui olevan kirjailijalle hyvin helppoa. Alkuun päästyään Sariola pystyi kirjoittamaan kokonaisen romaanin vain parissa viikossa. Loppuratkaisu oli hänelle itselleenkin usein yllätys. Myös tässä teoksessa Susikoski laatii melkoisen epäilysten ja hämäräperäisyyksien verkon monimutkaisine henkilöhahmoineen ja ihmissuhteineen. Lopussa kaikki kuitenkin jännittävien vaiheiden jälkeen ratkeaa — ja ainakaan minä en olisi alun perusteella osannut veikata ratkaisua oikein. Mukava perusdekkari, suosittelen!

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...