Eva Frantz: Suvisaari

Suvisaari

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Anna Glad -dekkareilla ja lastenmysteereillään suosiota niittäneen Eva Frantzin esikoisteoksen julkaiseminen suomeksi oli vain ajan kysymys. Suvisaari ehti mainiosti kesäksi, sillä kesädekkarihan tämä on jos mikä.

Tapahtumat sijoittuvat vakuutusyhtiön omistamalle lomaparatiisisaarelle. No, paratiisi on paratiisi 1970-luvun standardeilla eikä tänä päivänä ihan sama juttu kuin vuosikymmeniä aiemmin, mutta niin vain pienelle saarelle on kokoontunut Axelssonin vakuutusyhtiön henkilökuntaa.

Painostavaksi tunnelma kääntyy siinä vaiheessa kun myrsky nousee, yhteys mantereelle menetetään ja puhelimetkin lakkaavat toimimasta. Mitä tekee nykyihminen silloin? No, ratkaisuja löytyy aina, mutta tilanne kiristää kyllä hermoja monellakin taholla. Sitten on vielä ne katoamiset…

Mikään varsinainen dekkari Suvisaari ei ole. Kyllä tässä rikos tapahtuu, mutta se varsinainen dekkariosio puuttuu täysin: kukaan ei ala selvittelemään rikosta. Tehdäänkö tässä siis kerrankin täydellinen rikos? Kyse on kuitenkin vanhoista salaisuuksista, menneisyyden haamuista, jotka palaavat yllättäen kummittelemaan.

Tarina on vauhtiin päästyään oivallisesti rakennettu. Alkuun Suvisaari ei näytä parhaita puoliaan: henkilökaarti on aika laaja ja monet henkilöistä ovat vähän epämiellyttäviä. Kirjan edetessä – ja kyse on vain vähän yli 200-sivuisesta kirjasta – henkilöt käyvät kuitenkin tutummiksi ja kiinnostavammiksi ja lopulta tapahtumien käänteet jättivät ainakin minut tyytyväiseksi.

Eva Frantzin parasta antia ovat kyllä edelleen Anna Glad -dekkarit, mutta kesäretki Suvisaarelle kannattaa kyllä tehdä.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...