Jyrki Vainonen: Swiftin ovella

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Lennart Beren saa kummallisen perinnön. Tutkija Johannes Kelps jättää kollegalleen rähjäisen talon, jonka salahuoneesta löytyy erikoinen aikakone, jolla pääsee sukeltamaan 1700-luvun Irlantiin Jonathan Swiftin lähipiiriin.

Kelps itse on matkaillut Swiftin nahoissa monet kerrat ja kirjannut tietokoneelleen paljon tietoa Swiftin elämästä, Beren puolestaan pääsee näkemään maailmaa Swiftin palvelin Wattin silmin. Aikamatkailu paljastaa ajat sitten kadonneita yksityiskohtia Swiftin elämästä ja selittää esimerkiksi sen, miksei Swift mennyt naimisiin kummankaan elämänsä naisista kanssa.

Beren saa kuitenkin huomata, ettei aika tottele, vaan poimuttuu mielensä mukaan ja heittää 1700-luvun tapahtumista heijastumia nykyaikaan — seurauksena on tosin miellyttäviäkin käänteitä.

Erikoisen aikamatkailutarinan lisäksi kirja kertoo paljon Swiftin Irlannista ja ajan kiistakysymyksistä. Rovasti Swift kirjoittaa kiistakirjoituksia, joilla taistelee kolikkouudistusta vastaan. Mainitaanpa klassinen Vaatimaton ehdotus -esseekin.

Jyrki Vainonen on aikaisemmin suomentanut Swiftin teoksia, nyt lähestymistapa Swiftiin on toinen. Swiftin ovella on kiehtova kirja, mielenkiintoinen sekoitus historiallisia faktoja ja fiktiota. Kirja on selvästi Vainosen edellistä Tornit-kirjaa helpommin lähestyttävä.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 294 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...