Joe Hill: Sydämen muotoinen rasia

Sydämen muotoinen rasia

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Judas Coyne on ikääntyvä hevimuusikko, joka keräilee kaikenlaista yliluonnollista ja makaaberia tavaraa, kuten käytettyjä hirttosilmukoita, noitien tunnustuksia ja muuta vastaavaa. Ei siis ihme, että kun Coyne löytää nettihuutokaupasta kuolleen miehen sielun, hän ei voi jättää tilaisuutta käyttämättä.

Kun posti tuo sydämenmuotoiseen rasiaan pakatun kuolleen miehen puvun, jonka mukana levottoman sielun pitäisi saapua, Coynesta alkaa tuntua, ettei kauppa ollutkaan hyvä idea. Valitettavasti on liian myöhäistä perääntyä – tapaus kun alkaa muutenkin saada varsin pelottavia käänteitä. Pian käy ilmi, että puvun mukana todellakin tuli haamu, joka on kaiken huipuksi hyvin vihainen.

Alkaa melkoinen kauhujännäri, kun Coyne ja senhetkinen tyttöystävä Georgia joutuvat kohtaamaan kummituksen vihan. Sydämen muotoinen rasia on väkivaltainen ja verinen kauhutarina, josta on takuuvarmasti elokuva tekeillä, sen sortin materiaalista on kyse. Tarinassa on potkua, se vetää mukaansa ja juoneen on saatu sopivasti käänteitä pitämään mielenkiintoa yllä. Isäsuhteet ovat kirjassa vahva teema – mielenkiintoisena kuriositeettina Joe Hill on Stephen Kingin poika.

Viime aikoina lukemistani kauhutarinoista Ystävät hämärän jälkeen on edelleen ykkönen, mutta tämä parhaan esikoisteoksen Locus– ja Bram Stoker -palkinnoilla palkittu kirja on ehdottomasti myös lukemisen arvoinen.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 275 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...