Joe Hill: Sarvet

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ig Perrish herää ryyppyillan jälkeen siihen, että hänellä on sarvet päässään. Sarvet aiheuttavat sen, että Ig kuulee ihmisten ajatukset — ne kaikista mustimmat mietteet, joita ihmiset eivät muuten tunnustaisi kenellekään. Kiusallinen juttu.

Igin elämää on riivannut tyttöystävä Merrinin raaka murha, johon Ig on täysin syytön, mutta kaikkien muiden mielestä takuuvarma syyllinen, joka vain sukunsa rahoilla kiemurteli oikeudellisesta vastuusta. Nyt sarvien avulla Igille selviää, kuka Merrinin murhasi, joten Ig voi saada vihdoin oikeutta.

Kirja kertoo takautumilla, miksi Merrin oli Igille niin tärkeä ja mitä murhayönä oikeasti tapahtui. Merrinin ja Igin rakkaustarina on kaunis ja lukijan on helppo olla päähänpotkitun Igin puolella.

Aivan täydellinen teos Sarvet ei ole. Se oli nopealukuinen ja suunnilleen päivässä luettu, joten kyllähän se koukutti, mutta jotenkin kirja ajoittain junnasi paikoillaan hieman liikaa. Alku oli lupaava, kun Igille selviää sarvien voima, mutta sillä ei päästy pitkään herkuttelemaan kun jo hypättiin taaksepäin Igin lapsuuteen, jota käytiin läpi vähän turhankin perusteellisesti.

Viihdyttävä kirja, mutta novellikokoelma Bobby Conroy palaa kuolleista on yhä Joe Hillin parasta antia.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...