Johanna Laitila: Synty

Synty

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Olipas herkullinen kirja! Johanna Laitilan esikoisteosta Lilium Regalea olen yrittänyt saada luettua huonolla menestyksellä jo pitkään, joten tämä toinen kirja ehti luettavaksi ensin.

Takakansi kuvailee Syntyä kauniiksi ja groteskiksi ja sitäpä juuri tämä onkin koko rahan edestä. Hienosti kirjoitettua ja todella mehevän groteskia, elimellistä ja lihallista tekstiä.

Kirja tapahtuu hyvin pienissä oloissa vuonna 1917. Päähenkilö Aleksanteri asuu Helsingin Hakaniemessä pienessä asunnossaan ja puuhastelee käännöstöiden parissa. Ulos hän ei juuri nokkaansa pistä ja sisällissodan kuohutkin menevät jotenkin täysin ohi. Ulkomaailma tulee hänen luokseen huushollia laittavan Hildan ja postia, ruokaa ja rakkautta tuovan Elnan muodossa.

Naapurihuoneistoon muuttaa venäläinen lehtimies, joka on salaperäinen tyyppi, mutta paperinohuen seinän molemmin puolin ei juurikaan salaisuuksista puhuta. Aleksanteri kuuntelee seinän läpi uuden naapurinsa elämää ja lopulta tutustuu tähän varsin eriskummalliseen Iljaan, Uljaan tai mikä ikinä mies onkaan nimeltään. Vladimir Uljanoviksi hän melko pian kuitenkin paljastuu, mikä tuo kirjalle oman historiallisen käänteensä.

Aleksanterin ja Uljan välinen suhde on omituinen, ristiriitainen ja täynnä vastentahtoisuutta ja puoleensavetävyyttä. Kirja kuvaa sietämätöntä riippuvuutta, inhoa ja himoa, erilaisia haluja ja kaikenlaisia kutkuttavia yksityiskohtia ja lihallisuuksia. Synty on todella kiinnostava ja mielenkiintoinen kirja.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 269 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...