Mick O’Hare: Syökö mikään ampiaisia? : ja 101 muuta kiperää kysymystä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

New Scientist -lehdellä on Last Word -kysymyspalsta, jossa voi kysyä mieltään askarruttavia tieteellishenkisiä kysymyksiä. Vastauksia kerätään samoin lehden lukijoilta. Lukijoiden joukossa on hyvin monen alan asiantuntijoita, joten hyvinkin kiperiin kysymyksiin saadaan asiantuntevia vastauksia.

Tähän pieneen kirjaan on valittu 102 napakkaa kysymystä, jotka käsittelevät inhimillisen elämän eri aihepiirejä. Kysymyksiä on moneen lähtöön. Kuinka lihava pitää olla ollakseen luodinkestävä? Kuinka varmistua siitä, että muuttuu fossiiliksi kuoltuaan? Miten suklaaseen saadaan ilmakuplia? Sattuuko mestaaminen? Kaikkeen on tarjolla monipuolisia, kattavia ja paikoin nasevan humoristisia vastauksia.

Kirja tarjoaa erinomaista viihdettä tiedonjanoisille sekalaisen informaation ystäville. Osa vastauksista tulee tarpeeseen arkielämässä, osa liikkuu teoreettisemmissa sfääreissä, mutta yhtä kaikki utelias lukija nauttii ja sivistyy. Tämä on hyvää tietoviihdettä! (Ja kyllä, syö, vaikka kuinka moni.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 275 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...