Mick O’Hare: Syökö mikään ampiaisia? : ja 101 muuta kiperää kysymystä

Osta kirja itsellesi

New Scientist -lehdellä on Last Word -kysymyspalsta, jossa voi kysyä mieltään askarruttavia tieteellishenkisiä kysymyksiä. Vastauksia kerätään samoin lehden lukijoilta. Lukijoiden joukossa on hyvin monen alan asiantuntijoita, joten hyvinkin kiperiin kysymyksiin saadaan asiantuntevia vastauksia.

Tähän pieneen kirjaan on valittu 102 napakkaa kysymystä, jotka käsittelevät inhimillisen elämän eri aihepiirejä. Kysymyksiä on moneen lähtöön. Kuinka lihava pitää olla ollakseen luodinkestävä? Kuinka varmistua siitä, että muuttuu fossiiliksi kuoltuaan? Miten suklaaseen saadaan ilmakuplia? Sattuuko mestaaminen? Kaikkeen on tarjolla monipuolisia, kattavia ja paikoin nasevan humoristisia vastauksia.

Kirja tarjoaa erinomaista viihdettä tiedonjanoisille sekalaisen informaation ystäville. Osa vastauksista tulee tarpeeseen arkielämässä, osa liikkuu teoreettisemmissa sfääreissä, mutta yhtä kaikki utelias lukija nauttii ja sivistyy. Tämä on hyvää tietoviihdettä! (Ja kyllä, syö, vaikka kuinka moni.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...