Ben Myers: System Of A Down : Hollywoodin hypnootikot

System of a Down

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tämä bändikirja ei onneksi ratsasta päihde- ja seksihurjasteluilla, vaan kertoo elävällä tyylillä System Of A Downin vaiheista ruohonjuuritasolta supersuosioon. Pääosissa on tietysti bändin monenkirjava musiikki, mutta myös yhtyeen jäsenten mielipiteet, suhteet eri ihmisiin ja yhteiskuntaan pääsevät tapetille.

System Of A Downin alkuaikojen musiikkia voisi kuvata, että sävellysten sekä sanoitusten puolesta seuraavaksi voi tapahtua lähes mitä vaan. Sekopäiseltä hölynpölyltä kuulostavan hokeman jälkeen voi tulla oivaltava ja osuva yhteiskunnallinen kannanotto. Heti kirjan alkumetrit paljastavatkin, että bändi seuraa musiikin lisäksi myös maailman tapahtumia hyvin tarkasti, eikä epäröi tehdä asioita niiden parantamiseksi. Toinen paljon esillä oleva asia on vahva työmoraali ja luovuus.

Kirjan parhaaseen antiin kuuluu kappaleiden ruotiminen. On hauska kuulla tekijöiden kommentteja hengentuotteistaan, eikä kirjan tekijä epäröi kertoa omiakaan mielipiteitä.

Myös näkemykset bändin voimahahmojen persoonasta vahvistuvat. Managerin kuvauksia lainaten laulaja-kosketinsoittaja Serj Tankian on profeetta, kitaristi-laulaja Daron Malakian hullu tiedemies, basisti Shavo liima ja rumpali John kallio, jonka päälle kaikki rakentuu. Yksi mielenkiintoinen näkemys on, että System Of A Downin valttikorttina on kahden lahjakkaan, mutta hyvin erilaisen muusikon osuminen samaan bändiin.

Toimittaja Ben Myers on onnistunut tekemään monipuolisen paketin persoonallisesta yhtyeestä. Kirja on viihdyttävä ja kotikutoinen, mutta samalla oiva tietopaketti.

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 286 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...