Stanislaw Lem: Tähtipäiväkirjat

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tähtipäiväkirjat koostuu neljästätoista novellista, päiväkirjamerkinnästä, jotka muodostavat yhdessä melkoiset avaruusajan kynnyksellä elävien ihmisten Gulliverin matkat. Lem pyörittelee vaikeita ja vakavia aiheita uusista näkökulmista katsottaviksi. Allegoriat jääkööt kunkin lukijan löydettäviksi.

Kirja ei ole kevyt pala, mutta hitto vieköön se on hauska. Monimutkaisten filosofisten ajatusrakennelmien vastapainona juonenkäänteet ovat kuin ilkikurisen, pikkuvanhan lapsen kynästä lähtöisin. Kielellisesti ainakin suomennos onnistuu luomaan kuumeisen karnevaalitunnelman.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Kommentti

  1. Mitäs minä sanoin!-)

    BTW: Muistaakseni suomennos on tehty englanninkielisestä käännöksestä eikä suoraan puolasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 867 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...