Marika Maijala: Taikurinkukka

Taikurinkukka

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kuvataiteilija Marika Maijala (s. 1974) on saanut runsaasti tunnustusta teoksistaan, muun muassa Rudolf Koivu -palkinnon kaksi kertaa. Edellinen voitto tuli vuonna 2019 teoksella Ruusun matka, joka oli samalla Maijalan debyytti lastenkirjailijana.

Tuorein Taikurinkukka on jo kolmas lastenkirja Maijalalta. Kirja kertoo kahdesta ystävyksestä, Pajusta ja Havusta, jotka löytävät kasvihuoneen nurkasta pienen kasvinalun. He hoitavat kasvia parhaan taitonsa mukaan, mutta silti kasvi pysyy pienenä eikä kasva. Millä sen saisi kasvamaan?

Tarvitseeko kaikkien kasvienkaan kasvaa… Tai voiko joku kasvaa pieneksi, samalla tavalla kuin kasvaa isoksi?

Kirjan guassein maalattu kuvitus on todella kaunista; mukavan isokokoisilta sivuilta aukeaa ikkuna satumaailmaan. Kirjan hahmot ovat eläväisiä ja värikkäitä. Kokonaisuus on muutenkin loppuun asti harkittu, viehättäviä esilehtiä ja kaunista kirjasinta myöten.

Itse tarina on viehättävä ja filosofinenkin kertomus siitä, miten kaikkien ei tarvitse kasvaa samalla tavalla. Sympaattinen kirja, enkä lainkaan ihmettele, että tämä Kaunis kirja -palkinnolla palkittiin.

Taikurinkukka-kirjan aukeama

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...