Wenzel Hagelstam ja Matti Jussila: Talonpoikaiskoti : Pentti ja Anne Siivosen Mattila

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tämän upean kirjan kun avaa, astuu kylään Mattilaan!

Heti aluksi Pentti ja Anne Siivonen toivottavat tervetulleeksi, joten sisään vain! Wenzel Hagelstam johdattelee Mattilan tilan saloihin, kirjan kuvituksesta vastaa hänen tyttärensä Katja Hagelstam, joka on valokuvannut Mattilaa runsaasti. Kuvitus on todella kaunista.

Kirjaa vartin Mattilan tilan esineistö on kuvattu ja esineistä kerrotaan olennaiset tiedot. Esineiden esittely on mukava historiakatsaus ja moni tuntemattomampi esine saa merkityksensä. Kirja esittelee myös vanhat huonekalut, jotka ovat kaikessa karuudessaan niin kovin kauniita ja kertovat eletystä elämästä. Ikiaikaiset työkalut esitellään ja kerrotaan, mitä niillä on tehty. Tuskin osaisi nykyajan kaupunki-ihminen mitään!

Astiat ovat myös aivan upeita. Vanhat lasipullot ja -purnukat hivelevät silmää ja mieltä. Kuparipannut ja posliiniastiastiastot ovat kuin taideteoksia.

Mattilan pihapiirin rakennukset ovat osin sinne siirrettyjä, mutta se kerrotaan: mistä mikin on peräisin, mikä ja missä käytössä ollut. On kuin astelisi itse pihapolulla.

Kirja on ihana matka jonnekin entiseen!

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 273 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...