Tuomo Jäntti: Talven hallava hevonen

Osta kirja itsellesi

Roni kutsutaan päiväkotiin, mutta miksi, se ei oikein puhelimessa selviä. Käy ilmi, että Ronin tytär Silja on osoittanut lelulaatikossa olevaa nukkea, joka sitten on leijaillut huoneen poikki tytön luokse. Omituinen juttu, mutta mistään piilokamerasta tai temppuilusta ei ole kyse: tytöllä on oikeasti voimia, joita tällä ei kuuluisi olla. Ronista alkaa tuntua siltä, että häntä ja Siljaa seurataan ja väijytään, joten alkaa pakomatka – jonnekin.

Lähes 20 vuotta aikaisemmin, Ronin äidin poikaystävä Jaco katoaa. Pari eroaa toisistaan illan päätteeksi, mies lähtee omille teilleen – eikä häntä nähdä enää koskaan. Vain puhelin löytyy läheisestä metsästä oikopolun varrelta. Mitä Jacolle oikein tapahtui?

Viisitoista vuotta taaksepäin. Ronin äiti Sanna palaa Ronin isän Petrin kanssa Petrin kotiseuduille setvimään velkaa. Tapahtumat saavat rajuja käänteitä.

Vielä loikka 1950-luvulle, josta koko tämä sukupolvien yli ulottuva draama saa alkunsa. Mitä silloin tapahtui, jotta sukupolvesta toiseen ulottuva pahoinvoinnin ja epämiellyttävien tapahtumien ketju sai alkunsa?

Talven hallava hevonen on tekijänsä esikoisteos, jossa tunnelmoidaan maagisen realismin keinoin. Sukupolvelta toiselle ulottuva draama vie lukijan mennessään. Täydellinen tarina ei kuitenkaan ole – jotenkin loppu jäi liian auki, tarinassa oli elementtejä, jotka jäivät hieman pinnalliseksi kikkailuksi, jolla ei tuntunut lopulta olevan suurempaa merkitystä. Mutta kiehtova kirja, yhtä kaikki, ja Tuomo Jäntti on ehdottomasti mieleenpainamisen arvoinen nimi: näillä näytöillä seuraavaan kirjaan on myös tutustuttava.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...