Martti Linna: Tanssilavojen Suomi

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ihana kirja, jonka avulla voi matkustaa nostalgian syövereihin. Oli sitten käynyt lavatansseissa tai ei, niin eipä haittaa, koska nyt on sen aika. Tämän kirjan kanssa voi fiilistellä.

Kirjassa kerrotaan, millaisia lavoja on kautta aikojen ollut ja missä. Kenen toimesta niitä on rakennettu ja miten. Kuka on pitänyt yllä ja mikä on ollut meininki nyt ja silloin kauan ennen. Miksi on rakennettu lavoja ja millaisia muistoja niihin sisältyy. Mahtavaa dokumentointia.

Sitten kerrotaan heistä, jotka lavoilla esiintyivät. Oli laulajaa jos monenmoista. Oli yhtyeitä, jotka kiersivät ja jotka myöhemmin tulivat tunnetuiksi. Monen monta tarinaa on heistä, vaikka suuria tähtiä olivat meistä.

Entäs sitten ne kappaleet, joiden mukana kansa tanssi ja rakastui. Aika mielenkiintoista, että olihan se valittava sen mukaan, onko se tanssittava. Kaikki eri tanssityylitkin on kerrottu ja niitä sitten tämä lukija ainakin välillä tsekkasi YouTubesta. Kun ei ollut mitään käsitystä, mitä on esimerkiksi hambo. Mikä milloinkin on ollut suosittua. Niin ja kappalelistoja on myös, joista itse aina tunnistin 90 prosenttia ja loput oli laitettava YouTubeen ja kuunneltava. Vaan kyllä tätä kirjaa lukiessa tuli jonkin verran säveliä tapailtua.

Kuvia on, Luojan kiitos, sillä ne ovat kantava voima. Heti pääsee tunnelmaan, kun näkee kuvan. Jokainen löytää tästä kirjasta varmasti sellaisen kuvan, joka on tuttu tai tuo jotain tuttuja juttuja mieleen.

Hirmuisen kiva kirja ja nyt voin jo sen tunnustaa, etten ole ollut mikään lavatansseissa kävijä, vaan onpa silti mukava olla mukana lukemassa tätä kirjaa. Pääsin niin tunnelmaan, että se ei hevillä häviä.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...