Martti Linna: Liian iso juttu

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Martti Linna on paikkansa löytänyt dekkarisaralla. Hänen dekkareitaan lukee mielellään ja poikkeusta ei tee tämä uusinkaan.

Kirja alkaa kuin saksalainen dekkari, kaupunkiin saapuu juuri vankeustuomi­onsa päätökseen saanut. Hän, Pekka Ikonen, vierailee jokseenkin ylimielisen oloisesti tervehtimässä entisiä tuttujaan. Kunnes alkaa tapahtua. Murhaa ei heti tapahdu, vaan katoaminen. Toimittaja katoaa, se toimittaja, jonka paljas­tusten myötä Pekka Ikonen joutui lusimaan. Silti, Ikonen väittää vaan rakas­taneensa Sontanaista, mikä on toimittaja Eija Mäkelän “kutsumanimi”.

Linnan edellisistä dekkareista tuttu rikosylikonstaapeli Reijo Sudenmaa tuo jotenkin mieleen Seppo Jokisen dekkareiden komisario Koskisen. Suden­maan työn rinnalla kulkee hänen yksityiselämänsä, joka on myös eräänlainen vyyhti.

Kunnallispolitiikan koukerot sekoittavat niin, että ei meinaa pysyä kärryillä. Kun toimittaja löytyy surmattuna, on ihan selvää, kuka on murhaaja. Vaan onko sittenkään? Lukijaa pidetään niin jännityksessä, että se on kyllä nautittavaa. Pidin tavattomasti siitä, että minut yllätettiin.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 276 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...