Eeva Joenpelto: Sataa suolaista vettä

Sataa suolaista vettä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kolmas osa Lohja-sarjaa vie lukijan 1920-luvun loppuun. Vuoden 1918 kymmenvuotisjuhlat lähestyvät ja kommunistit suunnittelevat uutta vallankumousta. Sosialidemokraatit herättävät yhä syviä epäilyksiä vanhoissa valkoisissa, mutta niin vain Väinö Tanner nousee jopa vähemmistöhallituksen pääministeriksi.

Aika on mielenkiintoista myös bisneksen kannalta. Tämän sukuromaanisarjan vauhdikkain liikemies Matti Reima vapautuu vankilasta pirtutuomionsa kärsittyään. Vaikka tuomio on istuttu, kotiin vaimon ja lastensa luokse Reimaa ei kuulu. Ennen pitkää Reima palaa kuitenkin kotiin sahanomistajana. Unohdetaan bensa-asema ja autojen huoltaminen, nyt on sahojen aika!

Vanhemmat Hänniset jatkavat totuttuja ratojaan: Oskari kauppansa ja kirkonisännöintinsä kanssa, Salme yhä iänikuista anoppiaan hoitaen, piika Marin louskutusta kuunnellen. Julinin isäntä uskoo yhä taloon, maahan ja sukuunsa, mutta nuorempi Julin uhmaa isiensä perintöä ja haluaa löytää omat polkunsa maailmaan. Hännisen Anja taas sekaantuu kommunistien aatteenpaloon ja aiheuttaa vanhemmilleen jälleen kerran sydämentykytystä.

Lohja-sarja on kiehtovaa elävää historiaa. 1920-luvun elämä on ainakin minulle jäänyt etäiseksi ajanjaksoksi Suomen historiassa, mutta näistä kirjoista se piirtyy eteen elävänä ja ihmisläheisenä.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...