James Maclaine: Tapataiturit

Osta kirja itsellesi

Pesukarhu nimeltä Antti omaa sangen karmeat käytöstavat. Hän ei koskaan pyydä kauniisti, saatikka kiitä. Hän ei auta toisia, eikä pyydä anteeksi. Jos totta puhutaan, Antti ajattelee vain itseään.

Kun Antti eräänä päivänä sattuu eksymään Hyvien tapojen kouluun, tapahtuu hänen elämässään täyskäännös. Opiskeltuaan Tarkan kuuntelun laboratoriossa ja Huomaavaisuus-studiossa, perehdyttyään hyviin keskustelutapoihin sekä käytöstapojen historiaan ja vierailtuaan niin Tapojen harjoittelu -luokassa kuin Käytös kuntoon -kulmauksessakin, tuntee Antti elämänsä muuttuneen yhdessä hujauksessa. Hyvät käytöstavat ovat tehneet hänestä onnellisemman ja hymy näyttää levinneen huulille. Niin helppoa se on, ystävällisyyden antaminen ja saaminen.

Tapataiturit on hauska sukellus käytöstapojen maailmaan. Siinä kohteliaisuudet esitellään osin uusilla tavoin, kuten kemiallisin kokein, osin ihan perinteisesti esimerkiksi ruokailuhetken tai urheilun lomassa.

Olkaa siis hyvät! Tässä mainio tapa saatella pikkulukijoita kohti mallikasta käytöstä; harva lapsi kuitenkaan kauniita käytöstapoja ihan ilman ohjausta oppii. Parempihan noita on näin, hieman huomaamatta opetella, kuin kahlata myöhemmin läpi ylioppilaslahjaksi saatua Käytöksen kultaista kirjaa – joka taitaa muutenkin olla melkoisen epätoivottu ”lahja”. Siis suositan.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjakaupan hyllyjen väliin työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Kaisa rakastaa kirjojen tuoksua, uusien ja vanhojen, ja sitä hetkeä, jolloin saa asettaa uuden asukin kirjahyllyynsä. Kirjallisuuden lajien suhteen hän on lähes kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Harrastaa lisäksi ruoanlaittoa ja omaa blogin jos toisenkin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...