James Maclaine: Tapataiturit

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Pesukarhu nimeltä Antti omaa sangen karmeat käytöstavat. Hän ei koskaan pyydä kauniisti, saatikka kiitä. Hän ei auta toisia, eikä pyydä anteeksi. Jos totta puhutaan, Antti ajattelee vain itseään.

Kun Antti eräänä päivänä sattuu eksymään Hyvien tapojen kouluun, tapahtuu hänen elämässään täyskäännös. Opiskeltuaan Tarkan kuuntelun laboratoriossa ja Huomaavaisuus-studiossa, perehdyttyään hyviin keskustelutapoihin sekä käytöstapojen historiaan ja vierailtuaan niin Tapojen harjoittelu -luokassa kuin Käytös kuntoon -kulmauksessakin, tuntee Antti elämänsä muuttuneen yhdessä hujauksessa. Hyvät käytöstavat ovat tehneet hänestä onnellisemman ja hymy näyttää levinneen huulille. Niin helppoa se on, ystävällisyyden antaminen ja saaminen.

Tapataiturit on hauska sukellus käytöstapojen maailmaan. Siinä kohteliaisuudet esitellään osin uusilla tavoin, kuten kemiallisin kokein, osin ihan perinteisesti esimerkiksi ruokailuhetken tai urheilun lomassa.

Olkaa siis hyvät! Tässä mainio tapa saatella pikkulukijoita kohti mallikasta käytöstä; harva lapsi kuitenkaan kauniita käytöstapoja ihan ilman ohjausta oppii. Parempihan noita on näin, hieman huomaamatta opetella, kuin kahlata myöhemmin läpi ylioppilaslahjaksi saatua Käytöksen kultaista kirjaa – joka taitaa muutenkin olla melkoisen epätoivottu “lahja”. Siis suositan.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 273 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...