Maaret Launis ja työryhmä: Tästä saa puhua! : Seksuaalista väkivaltaa Suomessa

Osta kirja itsellesi

Tästä saa puhua! -teoksessa on kokemuksia ja tapauksia laidasta laitaan niin perheväkivallasta aina työpaikalla tapahtuvaan ahdisteluun. Teos ei ole mediapornoa täynnä kauhukertomuksia, jotka vain viljelevät pelkoa ja opettavat naisia ja tyttöjä “käyttäytymään” oikein. Kirjassa selvitetään muun muassa miten Suomen laki on vajavainen seksuaalisen väkivallan kohdalla, mistä saa apua ja miten raiskauskulttuurista voisi päästä eroon. Uhrin syyllistäminen on yksi pahimmista ongelmista, jonka takia tekijöitä jää rankaisematta ja tapauksia huomioimatta.

Tästä saa puhua! on karua luettavaa, mutta toivottavasti tästä alkaa myös muutos. Liian paljon on katsottu ja katsotaan läpi sormien. Kirjassa käsitellään etenkin naisten seksuaalista häirintää ja väkivaltaa. Kirjassa kerrotaan, miksi näin on ja sanotaan selkeästi, että myös miehet kokevat seksuaalista häirintää, mutta tämä nimenomainen kirja kertoo juuri naisten kokemuksista.

Kirjan ideana on, ettei kokemustensa kanssa tule olla yksin. Jos on sitä mieltä että kirja on turha, kannattaa katsoa peiliin ja muistaa, että Suomi on perheväkivallan kärkimaita.

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...