Maaret Launis ja työryhmä: Tästä saa puhua! : Seksuaalista väkivaltaa Suomessa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tästä saa puhua! -teoksessa on kokemuksia ja tapauksia laidasta laitaan niin perheväkivallasta aina työpaikalla tapahtuvaan ahdisteluun. Teos ei ole mediapornoa täynnä kauhukertomuksia, jotka vain viljelevät pelkoa ja opettavat naisia ja tyttöjä “käyttäytymään” oikein. Kirjassa selvitetään muun muassa miten Suomen laki on vajavainen seksuaalisen väkivallan kohdalla, mistä saa apua ja miten raiskauskulttuurista voisi päästä eroon. Uhrin syyllistäminen on yksi pahimmista ongelmista, jonka takia tekijöitä jää rankaisematta ja tapauksia huomioimatta.

Tästä saa puhua! on karua luettavaa, mutta toivottavasti tästä alkaa myös muutos. Liian paljon on katsottu ja katsotaan läpi sormien. Kirjassa käsitellään etenkin naisten seksuaalista häirintää ja väkivaltaa. Kirjassa kerrotaan, miksi näin on ja sanotaan selkeästi, että myös miehet kokevat seksuaalista häirintää, mutta tämä nimenomainen kirja kertoo juuri naisten kokemuksista.

Kirjan ideana on, ettei kokemustensa kanssa tule olla yksin. Jos on sitä mieltä että kirja on turha, kannattaa katsoa peiliin ja muistaa, että Suomi on perheväkivallan kärkimaita.

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 239 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...