Jane Foster: Tehdään kasvimaa

Tehdään kasvimaa!

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tehdään kasvimaa -kirjan luukut ovat kyllä luukkukirjojen parhaimmistoa. Kirjan sivuilta löytyy kukkia, jotka kasvavat sivujen yläpuolelle, erilaisia esineitä kuljetetaan sivun halki ja luukkujen takapintakin on käytetty hyväksi.

Kirjan “juonena” on kasvimaan kehitys siementen istuttamisesta valmiisiin kukkiin ja vihanneksiin. Samalla opitaan erilaisia puutarhan tehtäviä kuten rikkaruohojen kitkemistä ja kukkien kastelemista.

Tämä valikoitui lukulistalleni, koska Jane Fosterin Leikitään!-kirja teki suuren vaikutuksen avustavaan nuorempaan kirja-arvostelijaan. Tehdään kasvimaa! on saanut myöskin varsin hyvän vastaanoton. Se on yllättävää, sillä kirjassa ei ole päähenkilöä, jonka tekemisiä seurataan.

Aihepiirinä kasvimaan hoito on minusta hyvä. Se on käytännön tekemistä, jota lapsi pääsee itsekin ulkoillessaan kokeilemaan. Näin alkukeväästä ei vielä kasvimaata ole oikeasti päässyt hoitamaan, mutta kirjan oppeja (esimerkiksi kuokkimista ja kastelemista) voi harjoitella vaikka hiekkalaatikolla. Mikäli taloudesta löytyy lapsi, jota aihepiiri kiinnostaa, voi tämä kirja iskeä hyvin.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 290 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...