Jane Foster: Leikitään!

Leikitään

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Yksi syksyn uutuuslastenkirjoista on Jane Fosterin Leikitään. Se on hänen ensimmäinen suomennettu lastenkirjansa. Englanniksi kirjoja on julkaistu useita ja hänen kirjojaan on myyty maailmanlaajuisesti yli 300 000 kappaletta.

Leikitään on lyhyt luukkukirja, jossa esitetään viisi eri paikkaa, missä leikitään. Toinen puoli sivuista sisältää tekstiä ja toiseen on rakennettu pienen lukijan huomion kiinnittämiseksi värikäs kuva.

Lukijaa viedään rannalle, puistoon, puutarhaan, muskariin ja päiväkotiin. Paikat eroavat toisistaan hyvin ja jokaisesta löytyy hauskoja asioita.

Kuvakirjan rakenne on kohtuullisen kestävän oloinen. Sivun pahvit eivät ole kaikista vahvinta, mutta selkeästi normaalisivuja paksumpaa. Yksi luukku irtosi innokkaan lukijan käsittelyssä heti kättelyssä, mutta se oli varmasti enemmän lukuinnon kuin kirjan syytä.

Omassa lapsuudessani luukkukirjat, erityisesti Eric Hillin Puppe-kirjat olivat erityisiä. Kun vertaa niitä Leikitään-kirjaan, huomaa miten paljon monimutkaisempia rakennelmia modernit kurkistuskirjat voivat sisältää. Kirjasta löytyy monenlaisia keinoja liikutella sivuja. Esineitä voi liikutella erilaisilla sivun sisään rakennetuilla vivuilla.

Jane Fosterin Leikitään! on kiva pieni kirja nuorelle lukijalle.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 269 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...