Gillian Flynn: Teräviä esineitä

Teräviä esineitä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kolmas romaani Kiltti tyttö täräytti Gillian Flynnin kartalle, joten kauaa ei tarvinnut varrota Flynnin kahden ensimmäisen romaanin suomennoksia. Paha paikka saatiin viime vuonna ja Flynnin esikoisteos Teräviä esineitä nyt.

Camille Preaker on chicagolainen toimittaja, joka on jättänyt kotikaupunkinsa Wind Gapin kauas taakseen. Wind Gapissa tapahtuu kuitenkin lyhyen ajan sisällä kaksi samantyyppistä nuoren tytön murhaa, joissa Camillen pää­toimittaja näkee tilaisuuden skuuppiin. Camillen on siis aika palata koti­kaupunkiinsa ja ryhtyä setvimään, mistä murhissa on kyse. Vastaanotto on melko viileä, mutta onneksi Camille saa jonkinlaisen yhteyden ulkopaikka­kuntalaiseen rikosetsivään.

Luvassa on törmäyskurssi menneisyyden kanssa, Camille joutuu muun muassa kohtaamaan lapsuudessaan tapahtuneen siskonsa kuoleman uudestaan. Mielenkiintoinen tuttavuus on myös Camillen siskopuoli Amma. Camillen suhde äitiinsä Adoraan on sekin kaikkea muuta kuin yksinkertainen tai lämminhenkinen.

Teräviä esineitä on synkkä ja ahdistava jännäri, ilkeällä tavalla lihaan menevä kirja. Helppo suositus muista Flynnin kirjoista pitäneille, mutta myös muiden synkänilkeiden jännärien ystävien kannattaa tutustua.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 294 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...