Gillian Flynn: Teräviä esineitä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kolmas romaani Kiltti tyttö täräytti Gillian Flynnin kartalle, joten kauaa ei tarvinnut varrota Flynnin kahden ensimmäisen romaanin suomennoksia. Paha paikka saatiin viime vuonna ja Flynnin esikoisteos Teräviä esineitä nyt.

Camille Preaker on chicagolainen toimittaja, joka on jättänyt kotikaupunkinsa Wind Gapin kauas taakseen. Wind Gapissa tapahtuu kuitenkin lyhyen ajan sisällä kaksi samantyyppistä nuoren tytön murhaa, joissa Camillen päätoimittaja näkee tilaisuuden skuuppiin. Camillen on siis aika palata kotikaupunkiinsa ja ryhtyä setvimään, mistä murhissa on kyse. Vastaanotto on melko viileä, mutta onneksi Camille saa jonkinlaisen yhteyden ulkopaikkakuntalaiseen rikosetsivään.

Luvassa on törmäyskurssi menneisyyden kanssa – Camille joutuu muun muassa kohtaamaan lapsuudessaan tapahtuneen siskonsa kuoleman uudestaan. Mielenkiintoinen tuttavuus on myös Camillen siskopuoli Amma. Camillen suhde äitiinsä Adoraan on sekin kaikkea muuta kuin yksinkertainen tai lämminhenkinen.

Teräviä esineitä on synkkä ja ahdistava jännäri, ilkeällä tavalla lihaan menevä kirja. Helppo suositus muista Flynnin kirjoista pitäneille, mutta myös muiden synkänilkeiden jännärien ystävien kannattaa tutustua.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

2 kommenttia

  1. Tämä odottaakin pöydällä lukemista. Flynnin kirjat on vähän kuin salmiakkia, kamalaa ja hyvää yhtä aikaa.

  2. Nyt olen lukenut tämän. Erittäin hyvä kirja, mutta samalla karmea, jopa niin karmea, että se ei enää ollut mielestäni uskottava kaikin paikoin. En viitsi täsmentää, etten paljasta liikaa sisältöä. Olo on kuin olisi syönyt kilon salmiakkia, oksettaa, mutta hyvää oli.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...