Gillian Flynn: Paha paikka

Paha paikka

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Libby Day selvisi seitsenvuotiaana hengissä verilöylystä, jossa kuoli hänen äitinsä ja kaksi siskoaan. Syylliseksi todettiin isoveli Ben, osin Libbyn todis­tuksen johdosta.

Nyt 25 vuotta myöhemmin Libby alkaa olla vaikeuksissa: hän on pyörinyt itse­säälissä ja vältellyt kaikenlaista työntekoa, eläen hyväntekeväisyys­rahaston varoilla. Rahat ovat kuitenkin loppu, joten jotain pitäisi keksiä.

Libby törmää Kill Club -yhdistykseen, jonka jäsenet ovat kiinnostuneita ratkai­semattomista murhista. Klubissa on oma osionsa Dayn perheen murhille ja Libby, joka on aina pitänyt Beniä syypäänä murhiin, saa järkytyksekseen huomata, että klubin jäsenet pitävät Beniä viattomana uhrina.

Rahapulassaan Libby suostuu lopulta yhteistyöhön Kill Clubin jäsenten kanssa ja ryhtyy selvittelemään murhapäivän tapahtumia. Klubilaiset maksavat Libbylle siitä, että tämä jututtaa asiasta tietäviä tahoja – muun muassa vankilassa istuvaa veljeään, jonka kanssa hän ei ole ollut missään yhteyksissä murhien jälkeen. Murhapäivän todelliset tapahtumat alkavat pikkuhiljaa aueta Libbyllekin ja lopulta totuus selviää – mutta millä hinnalla?

Kirja on rakennettu siten, että joka toinen luku vie tarinaa eteenpäin nyky­päivässä Libbyn näkökulmasta ja joka toinen luku kertoo murhapäivän tapah­tumista joko Benin tai äiti Pattyn näkökulmasta. Näin lukija saa tasaisesti uutta tietoa tapahtumista ja tietää kutkuttavasti aina vähän enemmän kuin Libby. Paha paikka on vetävästi kirjoitettu ja vastustamatonta luettavaa, kuten edellinen Flynn-suomennos Kiltti tyttö.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 248 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...