Gillian Flynn: Paha paikka

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Libby Day selvisi seitsenvuotiaana hengissä verilöylystä, jossa kuoli hänen äitinsä ja kaksi siskoaan. Syylliseksi todettiin isoveli Ben, osin Libbyn todistuksen johdosta.

Nyt 25 vuotta myöhemmin Libby alkaa olla vaikeuksissa: hän on pyörinyt itsesäälissä ja vältellyt kaikenlaista työntekoa, eläen hyväntekeväisyysrahaston varoilla. Rahat ovat kuitenkin loppu, joten jotain pitäisi keksiä.

Libby törmää Kill Club -yhdistykseen, jonka jäsenet ovat kiinnostuneita ratkaisemattomista murhista. Klubissa on oma osionsa Dayn perheen murhille ja Libby, joka on aina pitänyt Beniä syypäänä murhiin, saa järkytyksekseen huomata, että klubin jäsenet pitävät Beniä viattomana uhrina.

Rahapulassaan Libby suostuu lopulta yhteistyöhön Kill Clubin jäsenten kanssa ja ryhtyy selvittelemään murhapäivän tapahtumia. Klubilaiset maksavat Libbylle siitä, että tämä jututtaa asiasta tietäviä tahoja – muun muassa vankilassa istuvaa veljeään, jonka kanssa hän ei ole ollut missään yhteyksissä murhien jälkeen. Murhapäivän todelliset tapahtumat alkavat pikkuhiljaa aueta Libbyllekin ja lopulta totuus selviää – mutta millä hinnalla?

Kirja on rakennettu siten, että joka toinen luku vie tarinaa eteenpäin nykypäivässä Libbyn näkökulmasta ja joka toinen luku kertoo murhapäivän tapahtumista joko Benin tai äiti Pattyn näkökulmasta. Näin lukija saa tasaisesti uutta tietoa tapahtumista ja tietää kutkuttavasti aina vähän enemmän kuin Libby. Paha paikka on vetävästi kirjoitettu ja vastustamatonta luettavaa, kuten edellinen Flynn-suomennos Kiltti tyttö.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. En tiedä miksi, mutta minuun ei vain Gillian Flynnin tyyli ja kerronta iske. Ei kumpikaan Kiltti tyttö tai Paha paikka jättänyt oikein mitään sanottavaa 🙁

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...