Maja Lunde: The End of the Ocean

The End of the Ocean

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Maja Lunden The End of the Ocean oli yksi parhaista kirjoista, jonka luin vuonna 2021.

Mitä tapahtuu kun lapsi ei pysty enää muistamaan, miltä sade kuulostaa?

Signe on jo 70-vuotias kun hän palaa takaisin kotikyläänsä Ringfjordeniin, Norjaan. Koko elämänsä hän on toiminut ilmastoaktivistina yrittäen estää ihmiskuntaa tuhoamasta luonnon monimuotoisuutta. Kuitenkin nyt ympärilleen katsoessaan hän näkee kaiken muuttuneen, eikä hän ole varma, että olivatko vastarintaan käytetyt voimat ja päivät kaiken sen arvoista. Signe lähtee yksin merille tavoitteenaan kohdata nuoruutensa rakkaus vielä kerran kasvotusten.

Vuosia myöhemmin, Eurooppa on kuivuuden runtelema, täynnä sekasortoa ja pakolaisia suuntanaan pohjoisen vesimaat. David ja hänen tyttärensä Lou jonottavat pakolaisleirin portilla toiveenaan saada vettä juodakseen ja löytääkseen loput perheestään, jotka he kadottivat matkallaan kohti turvapaikkaa.

Vuonna 2041 Davidin ja Loun elämä pakolaisleirillä alkaa toistaa itseään. Leiri täyttyy hiljalleen ääriään myöten, mikä aiheuttaa kiistoja kallisarvoisista elintarvikkeista ja vedestä.

Yhdellä kävelylenkeistään leirin ulkopuolella David ja Lou löytävät Signen veneen kaukaa sisämaasta. Veneestä tulee heidän turvapaikkansa, paikka jossa merirosvojen leikkiminen ja päiväunien ottaminen on yhä sallittua.

Maja Lunden kuvaus luonnosta saa Norjan vuonot hengittämään ja Signen kokemukset yhdistettynä meren armottomuuteen muistuttavat meitä kaikkia luonnon katoavaisuudesta.

Kirja on toinen osa kirjailija Maja Lunden kirjoittamaa The Climate Quartet –sarjaa, joka koostuu itsenäisistä kirjoista. Sarjan teemoja ovat ilmastonmuutos ja ihmisen toiminta luonnossa.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 314 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...