Jonathan Carroll: The Panic Hand

Osta kirja itsellesi

Tämä kokoelma kerää yksiin kansiin 19 novellia Jonathan Carrollilta. Novellit on julkaistu pääasiassa 1980-luvun lopussa ja 1990-luvun alussa ja julkaistu eri lehdissä. Englanninkielinen The Panic Hand on itse asiassa laajennettu versio jo vuonna 1989 ilmestyneestä Die Panische Hand -kokoelmasta.

Novellit ovat taattua tavaraa eli juuri sitä, mitä Jonathan Carrollilta odottaa. Lähes jokaisessa esiintyy koira, Jumalakin piipahtaa, kuolemanjälkeistä elämää pohditaan… mutta toki myös muita aiheita. Yhteistä novelleille on vähintään lievästi nyrjähtänyt ote todellisuuteen. Tyyli vaihtelee lämpimästä kauhistuttavaan, mutta synkeimmissäkin kauhujutuissa on joku humoristinen näkökulma.

Kuten novellikokoelmissa yleensä, joukosta löytää suosikkeja ja vähemmän kiinnostavia, mutta kokonaisuutena The Panic Hand on vakuuttava kokoelma erikoisia pikku tarinoita.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Carrollissa on viehätystä, ja hän taitaa ihmeellisyyskuvausten lisäksi myös ihmiskuvauksen. Novellimuodon ystävänä tulen varmasti tsekkaamaan tämänkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...