Mari Jungstedt: Toiset kasvot

Osta kirja itsellesi

Mari Jungstedt on tavattoman tuottelias dekkaristi: kirja vuodessa, kaksi parhaassa. Gotlanti-sarja on ehtinyt jo kolmanteentoista osaan, eikä loppua näy ainakaan kirjan tapahtumien perusteella: murhakertomusten ohessa kulkevat rakkausjuonet etenevät hitaasti, vähän television saippuaoopperoitten tapaan: ei ole niin väliä, vaikka jokin osa olisi jäänyt välistä lukematta, mukaan tapahtumiin pääsee kuitenkin. Ja murhathan ovat aina oma kokonaisuutensa.

Tällä kertaa murhattuna löytyy keski-ikäinen taiteilija ja perheenisä Henrik Dahlman. Hänet on paitsi kuristettu myös sidottu käsistä ja jaloista sänkyyn, ja ratsupiiskaakin on käytetty sen verran, että kyseessä on joko liian pitkälle mennyt sadomasokistinen seksileikki tai suoranainen seksuaalimurha. Kesken tutkimusten tapahtuu sitten toinenkin murha, uhrina jälleen kunnon perheenisä, mutta erojakin ensimmäiseen tapaukseen on sen verran, että Anders ja Karin joukkoineen ovat aika lailla eksyksissä.

Olen nyt lukenut uskollisesti kaikki nämä Jungstedtin Gotlanti-sarjan osat, ja ihmeen hyvin kirjailija on mielestäni pystynyt pitämään tasonsa. Eihän näiden kohdalla olekaan kysymys mistään suuren suuresta dekkarikirjallisuudesta, jossa kritisoidaan terävästi yhteiskuntaa ja kuvataan uskottavia ja moniulotteisia henkilöhahmoja, mutta tällaisille näppärille murhatarinoille on aina paikkansa.

Tuija

Olen Tuija ja olen suhtautunut intohimoisesti kirjoihin ja lukemiseen jo yli 50 vuoden ajan. Myös työni on kirjojen parissa puurtamista, sillä toimin tietopalveluneuvojana Tampereen yliopiston kirjastossa. Luen mieluiten kaikkea laatukirjallisuutta dekkareita ja tyttökirjoja unohtamatta. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...