Michael Quinion: Totta ja tarua englannin sanoista

Osta kirja itsellesi

Etymylogia eli sanojen selittäminen on vinkeä tieteenala. On aina mielenkiintoista lukea, mistä tutut sanat ja sanonnat ovat saaneet alkunsa. Michael Quinionin kirjan aiheena ovat englannin kielen sanat, mikä on sekin oikein kiehtova aihe, sillä englantia väärinymmärretään ahkerasti.

Quinionkin esittelee teoksessaan runsaasti kansanetymologioita tai etymytologioita, siis kansanomaisia ja täysin metsään meneviä selityksiä. Monien sanojen kohdalla totuutta ei edes tiedetä ja kirja tyytyy vain torpedoimaan virheellisiä selityksiä.

Kaikinpuolin hauska pikku kirja siis sanojen selityksistä kiinnostuneille. Osa jutuista oli minulle tuttuja jo Evan Morrisin The Word Detective -kirjasta, josta en ole näemmä kirjoittanut vinkkiä — sekin on lukemisen arvoinen, vaan tämä on kieltämättä näppärästi suomeksi saatavilla.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Pahus, ehdit vinkata ennen kuin ehdin edes avata tätä. Mutta selvästikin avaaminen kannattaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...