Michael Quinion: Totta ja tarua englannin sanoista

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Etymylogia eli sanojen selittäminen on vinkeä tieteenala. On aina mielenkiintoista lukea, mistä tutut sanat ja sanonnat ovat saaneet alkunsa. Michael Quinionin kirjan aiheena ovat englannin kielen sanat, mikä on sekin oikein kiehtova aihe, sillä englantia väärinymmärretään ahkerasti.

Quinionkin esittelee teoksessaan runsaasti kansanetymologioita tai etymytologioita, siis kansanomaisia ja täysin metsään meneviä selityksiä. Monien sanojen kohdalla totuutta ei edes tiedetä ja kirja tyytyy vain torpedoimaan virheellisiä selityksiä.

Kaikinpuolin hauska pikku kirja siis sanojen selityksistä kiinnostuneille. Osa jutuista oli minulle tuttuja jo Evan Morrisin The Word Detective -kirjasta, josta en ole näemmä kirjoittanut vinkkiä – sekin on lukemisen arvoinen, vaan tämä on kieltämättä näppärästi suomeksi saatavilla.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 304 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...