Anna Jokela ja Laura Wagner: Business Conversations in English : Työelämän englannin suullisia harjoituksia

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Työelämä on jatkuvaa muutosta. Kehittyvä teknologia myllää työtapoja ja -tehtäviä. Myös käytetty kieli muuttuu eikä useinkaan riitä, että uudet termit hallitsee äidinkielellään. Ilahduin näistä uuden Oppian kustantamon harjoituskirjoista, joista ensimmäiseksi otin työn alle englannin kielen preppauksen. Kirja sisältää yli 30 erilaista pariharjoitusta, joiden avulla käydään läpi erilaisia työelämän tilanteita. Kynnys aloittamiseen on matala, kun vuorosanat ovat valmiina ja voi keskittyä puhumiseen. Molemmat opiskelijat näkevät papereistaan myös toistensa mallivastaukset.

Kotioloissa pariksi voi maanitella vaikkapa puolison, mutta tekstejä on kyllä näppärä lueskella ihan itsekseenkin. Kirjan esimerkeistä saa paljon hyviä vinkkejä esimerkiksi puhelinkeskusteluihin ja neuvotteluihin; oikeilla termeillä asiat saa ilmaistua hyvinkin yksinkertaisesti. Ja samoille fraaseille on toki paljon käyttöä myös työelämän ulkopuolellakin, kun itse on asiakkaana vaikkapa hotellissa tai lentokentällä.

Kirjan lopussa on vielä suppeasti työelämään liittyvää sanastoa, ajanilmauksia ja valtioiden luettelo. Kaksi jälkimmäistä listaa olisin itse korvannut vaikkapa taloushallinnon sanastolla, mutta toisaalta – sanakirjat ovat asia erikseen.

Great. Let’s start the tour then. We can discuss the rest as we go along.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Marja-Liisa

Intohimoinen lukija, jolle kirjat ovat elämänmittainen haaste ja ruostumaton rakkaus. Koko kirjo käytössä, runoista dekkareihin ja kaunosta tietokirjallisuuteen. Luettujen pinoa on listattu myös Tuhansia sivuja -blogiin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...