Helen Svensson (toim.): Toven matkassa

Toven matkassa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Muumit, meri, taiteilija ja vapaa luonnonlapsi. Siinä asioita, jotka tulevat Tove Janssonista puhuttaessa monelle ensimmäisenä mieleen. Tämä teos avaa kuitenkin paljon uusia ovia. Täysin erityyppiset ja eri yhteyksistä Toven tuntevat ihmiset kertovat muistojaan hänestä mitä erilaisemmista näkökulmista.

Janssonin tuotantoon tutustuneille kirja on herkkupala. Hänen romaaninsa Kuvanveistäjän tytär on vahvasti omaelämänkerrallinen, joten muiden toimiminen kertojan roolissa on mainio valinta. Ääneen pääsee hänen läheisiään, mutta myös Toven kanssa vain hetken työskennelleet ihmiset. Kirjan päättää ennen julkaisematon novelli Kerran puistossa.

Aiheet ovat hyvin monipuolisia, mm. valokuvat, Japani, maalaustaide, runot ja ystävyys. Heti alusta alkaen käy selväksi, että muumit olivat vain yksi osa Toven elämää ja työtä. Työnteko onkin yksi lanka läpi teoksen, sillä melkein joka tekstistä tulee esiin, kuinka ahkera, tunnollinen ja luova Tove Jansson oli.

Helen Svenssonin toimittama Toven matkassa on yhtä aikaa tuhti tietopaketti ja kevyt lukuelämys. Kuin kesäinen soutuveneretki tuttuun saareen, jossa odottaa kuitenkin paljon uusia ja mielenkiintoisia asioita.

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 233 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...