Lina Ben Mhenni: Tunisialainen tyttö : Arabikevään bloggaaja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tunisialaisen tytön kirjoittaja Lina Ben Mhenni on kotoisin Tunisiasta. Kirja on lyhyt raportti Pohjois-Afrikassa ja Lähi-Idässä vaikuttaneesta arabikeväästä vuonna 2011 ja sitä edeltäneistä tapahtumista.

Mhenni kirjoittaa edelleen A Tunisian Girl -blogiaan, josta kirja on saanut nimensä. Ilmeisesti kirjan tekstit ovat kuitenkin uusia eivätkä aikaisemmin julkaistuja. Bloginsa lisäksi hän on ollut aktiivinen internetissä myös muilla sosiaalisen median sivustoilla, kuten Facebookissa. Mhenni oli yksi monista, joka oli tyytymätön maansa hallitukseen ja presidenttiin. Internet oli tärkeä paikka yrittää vaikuttaa asioihin ja levittää tietoutta muualle maailmaan, vaikka sensuuri teki sen hankalaksi. Myös rauhallisia mielenosoituksia onnistuttiin pitämään, vaikka poliisivoimat keskittyivätkin koko ajan aktivistien pidätyksiin ja seurantaan.

En ole ollut viime aikoina oikein tietoinen arabimaailman tapahtumista, joten kirja oli sikäli kunnon infopaketti. Toisaalta tämän sijoittaminen osaksi suurempaa kokonaisuutta ja kunnollisen kokonaiskuvan saaminen olikin sitten melko hankalaa. Jos kirja olisi ollut pidempi kuin nykyiset 63 sivua, asioita olisi voitu käsitellä enemmän eri näkökulmista tai muuten syventää sisältöä. Nyt tuntui, että se oli liian lyhyt ja olisin halunnut tietää asioista enemmän ilman erillistä tarvetta googlettaa.

Oli tosi avartavaa huomata, miten eri tavoin sosiaalista mediaa voidaan käyttää. Kirjan henkilöt käyttivät sitä kaikkeen yhteiskunnalliseen ja tärkeään, kun taas täällä turvallisessa Suomessa monet vaikka bloggaavat jostain omista harrastuksistaan. Kirjasta sai myös konkreettisen käsityksen siitä, miten internetillä ja sosiaalisella medialla on vaikutusta ja voimaa asioihin tarvittaessa.

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...