Donald E. Westlake: Turmion tiellä

Turmion tiellä

Osta kirja itsellesi

Andy Kelpin vanha kaveri Chester toimi vankilasta vapautumisensa jälkeen inhottavan miljonäärin Monroe Hallin antiikkiautokokoelman kuskina. Miljonäärin jouduttua keinottelujensa vuoksi vaikeuksiin Chester saa rikollisen taustansa vuoksi potkut Hallin palveluksesta. Hän päättää kostaa Hallille, ja ehdottaa Kelpille autokokoelman varastamista. Kelp esittelee ajatuksen John Dortmunderille, ja kun vielä Tiny Bulcher ja Stan Murch saadaan mukaan, on vanha kopla taas kasassa.

Samaan aikaan kaksi Hallin entistä liikekumppania sekä kolme ammattiliiton duunariaktiivia pyrkivät tahoillaan kostamaan Hallin heille tekemät vääryydet. He lyöttäytyvät yhteen hyvin epätodennäköiseksi viisikoksi ja alkavat yhteisvoimin punomaan juonta miljoonien kiristämiseksi kaikkien vihaamalta miljonääriltä. Sekä Dortmunderin porukka että jälkimmäinen viisikko huomaavat pian, että Monroe Hallin maatilalle on erittäin vaikea päästä sähköaitojen ja tarkkaan vartioitujen porttien lävitse. Molemmat joukkiot alkavat etsiä heikkoa lenkkiä Hallin turvajärjestelyistä.

Turmion tiellä on Donald E. Westlaken koomisen Dortmunder-dekkarisarjan 11. osa, ja nousee ainakin omalla asteikollani lähelle sarjan kärkipäätä. Westlake ottaa taas ilon irti henkilöhahmoistaan ja hauskoista sattumuksistaan. Pienistä vastoinkäymisistä kasvaa jälleen vuolas epäonnen virta, eikä kummankaan Monroe Hallin ryöväämistä yrittävän koplan suunnitelmat suju lähellekään käsikirjoituksen mukaan. Suosittelen hauskan dekkariviihteen ystäville!

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää jalkapallosta, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...